Yıldırım Bekçi kimdir, kaç yaşında ve nereli? Şarkılar Bizi Söyler konuğu Yıldırım Bekçi kendinden 30 yaş küçük öğrencisiyle evlenmiş!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

 

Kanal D’de gösterilen Şarkılar Bizi Söyler programının bu haftaki konuklarından biri de sanatçı Yıldırım Bekçi oldu. Ünlü sanatçıyla ilgili araştırmalar hız kazanmıştır. Vatandaşlar müzisyen Yıldırım Bekçi hakkında kim,…

Şarkılar Bizi Söyler’e konuk olan Yıldırım Bekçi, Türk sanat müziğinin mühim isimlerinden birisi. Müzik hayatına dünyaya geldi kent olan Samsun Musiki Cemiyeti’nde süregelen Yıldırım Bekçi, Düşündüğüm Biri Var, İstanbul’u Terkedip Gidemiyorum adlı albümleriyle tanındı. Gidişin Ecel Gibi, Hasret Olmasın benzer biçimde şarkılarıyla çıkışını elde etti. İşte Yıldırım Bekçi yaşı, nereli olduğu ve hayatıyla ilgili detaylar…

Yıldırım Bekçi, 1959 senesinde Samsun’da dünyaya geldi. Yıldırım Bekçi, müzik yaşamına 1974 senesinde Samsun Musiki Cemiyeti’nde başladı. Burada Cavit Ersoy’dan müzik eğitimi aldı ve Taner Çağlayan şefliğindeki koroda iki yıla yakın bir süre vazife yapmış oldu. Daha sonrasında 1975 senesinde İstanbul Belediye Konservatuvarı imtihanını kazanan Bekçi, konservatuvarda almış olduğu eğitimin yanı sıra Üsküdar Musiki Cemiyeti’ne de devam etti ve burada Emin Ongan’la çalıştı.

Ardından askere giden Yıldırım Bekçi, 1981’de TRT Ankara Radyosu’na girdi ve 1989 yılına dek orada vazife yapmış oldu. 1989’da TRT İstanbul Radyosu’na atandı ve 1990 senesinde tek albümü olan “Düşündüğüm Biri Var” albümünü çıkarttı. Bu dönemde 1994 senesinde Denizciler Geliyor adlı dizide oynayan Bekçi, daha sonrasında İsmail Dede Efendi’nin yaşamını mevzu alan bir belgeselde de rol aldı. 1998’de hususi işleri sebebiyle kendi isteğiyle İstanbul Radyosu’ndan ayrıldı ve müzik çalışmalarına sahnelerde devam etti.

ezgif.com-webp-to-jpg (21)

Sanat yaşamı süresince pek oldukça projede yer alan Yıldırım Bekçi, aynı devrin sanatçısı olan ve “çok sevdiğim bir kardeşim, değerli bir arkadaşım” söylediği Nalan Altınörs’le de birçok ortak çalışmaya imza attı. Biri kız, diğeri adam olmak suretiyle iki çocuk babası olan Yıldırım Bekçi, müzik yaşamını ustalaşmış olarak sürdürmektedir.

Türk müziğinin usta isimlerinden Yıldırım Bekçi, 2018 senesinde 30 yaş ufak talebesi Emine Demirel ile nikâh masasına oturmuş ve oldukça konuşulmuştu.

ezgif.com-webp-to-jpg (23)

60 yaşındaki meşhur sanatçı gönlünü 30 yaş ufak öğrencisine kaptırdı. Aynı koroda yer alan çiftin arkadaşlıkları zaman içinde aşka döndü. Dünyaevine giren çiftin nikâhtan görüntüleri ortaya çıkmıştı.

Yıldırım Bekçi kimdir, kaç yaşında ve nereli? Şarkılar Bizi Söyler konuğu Yıldırım Bekçi kendinden 30 yaş küçük öğrencisiyle evlenmiş!