İsias Otel bilir kişi raporu 9 Eylül Üniversitesi’nde

İsias Otel bilir kişi raporu 9 Eylül Üniversitesi’nde
İsias Otel bilir kişi raporu 9 Eylül Üniversitesi’nde
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

 

“Bilime, hukukun üstünlüğüne inanmak istiyoruz. Konusunda uzman kişilerin İsias’ta yaşanan cinayeti tüm gerçekliğiyle bir kez daha mahkemeye göstereceğine inanıyoruz”

 

Lefkoşa, 14 Mayıs 24 (TAK): 6 Şubat depreminde Şampiyon Meleklerin de hayatını kaybettiği Grand İsias Otel’le ilgili bilir kişi raporunun 9 Eylül Üniversitesi tarafından yeniden hazırlanmasına karar verildi.

 

Adıyaman 3. Ağır Ceza Mahkemesi’nde 26 Nisan’da görüşülen İsias Otel davasının ikinci duruşmasında alınan ara kararda, Gazi Üniversitesi dışında mümkünse teknik bir üniversiteden yeniden bilirkişi raporu talep edilmesine karar verilmişti.

 

Bu karar çerçevesinde, mahkeme, bilir kişi raporunun yeniden hazırlanması için dosyayı 9 Eylül Üniversitesi’ne verdi.

 

-Karakaya

 

Şampiyon Melekleri Yaşatma Derneği Başkanı Ruşen Yücesoylu Karakaya konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Bilime, hukukun üstünlüğüne inanmak istiyoruz. Konusunda uzman kişilerin İsias’ta yaşanan cinayeti tüm gerçekliğiyle bir kez daha mahkemeye göstereceğine inanıyoruz.” dedi.

 

Karakaya, 16 saniyede yıkılan ve sevdiklerine mezar olan bu kum yığının bilimle bir açıklaması olduğunu söyleyerek, bilir kişilerin bu gerçek doğrultusunda düzgün bir rapor sunacağına inanmak istediklerini kaydetti.

 

Karakaya şöyle konuştu:

“İsias’ta en sevdiklerimizi, ‘ne olursa olsun’ diyen, usulsüz iş yapan, ahlaksızlar tarafından kaybettik ve son nefesimize kadar bu kişilerin olası kastla yargılanması için mucadele edeceğimizi tekrarlamak isteriz.”

 

-Ara karar

 

İsias Otel davasının ikinci duruşması 26 Nisan’da Adıyaman 3. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüşülmüş ve ara karar alınmıştı.

 

Mahkemenin aldığı ara karara göre, tutuklu sanıklar Ahmet Bozkurt, Mehmet Fatih Bozkurt ve Erdem Yıldız’ın tutukluluk hallerinin devamına, 8 sanığın adli kontrol şartıyla tutuksuz yargılanmasına ve Gazi Üniversitesi dışında mümkünse teknik bir üniversiteden yeniden bilirkişi raporu talep edilmesi kararlaştırılmıştı.

 

Davanın bir sonraki duruşması 12 Haziran saat 10.00 yapılacak.

 

(TUĞ/FEZ)

 

Haber: Tuğçe Ülkü Aydın

İsias Otel bilir kişi raporu 9 Eylül Üniversitesi’nde

Yorumlar kapalı.