Hayatını kaybeden usta oyuncu Köksal Engür’ün cenazesi ne zaman? Cengiz Bozkurt paylaştı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

 

Böbrek yetmezliği sebebiyle hastaneye kaldırılan Köksal Engür yaşamını yitirdi. Leyla ile Mecnun’un unutulmaz oyuncusunun cenaze bilgilerini rol arkadaşı Cengiz Bozkurt paylaştı.

77 yaşlarında yaşamını kaybeden Köksal Engür yarın son yolculuğuna uğurlanacak.

Köksal Engür pazar günü böbrek yetmezliği sebebiyle hastaneye kaldırıldığı ambulansta hayata veda etmişti. Özellikle Leyla ile Mecnun’da oynadığı Aksakallı Dede rolüyle hafızalarda yer eden usta oyuncunun vefat haberini alır almaz Göztepe Medical Park Hastanesi’ne koşan ve kızına destek olan Cengiz Bozkurt cenaze bilgilerini de paylaştı.

Cengiz Bozkurt, “Köksal Engür abimizin cenazesi yarın Karacaahmet Şakirin Cami’inde kılınacak öğle namazını müteakip yolun karşısındaki Karacaahmet Sultan Cemevi ve Karacaahmet Camisi arasından girilen 8. adada defnedilecektir, sevenlerine duyurulur” dedi.

koksal-engur-hakim-karsisina-cikti-5016521_7431_amp

Bugüne kadar birçok unutulmaz yapımda yer alan Köksal Engür’ün 27 Mart Tiyatrolar Günü’nden bir gün ilkin vefat ettiğine vurgu icra eden Demet Evgar “Köksal abiyi kaybetmişiz. Kalbimde ince bir sızıyla aldım haberi. Küçüklüğümde kulağıma en sevdiğim kişiliklerle yerleşti sesi, büyüdüğümde ise incelikli oyun gücüyle fanatik bıraktı kendine beni hep. Sonra da onunla aynı tiyatronun oyuncusu olmak hayallerin ötesiydi benim için… Çok sevgili Köksal abi gittiğin yerde mutlu olman dileğiyle. Seni hep oldukça sevdim birçokları benzer biçimde. Tiyatrolar günün kutlu olsun” dedi.

Melek Baykal yaşamış olduğu üzüntüyü “Sevgili Köksal oldukça üzdün bizi oldukça be canım…. Dünya Tiyatrolar Günü’nde kaybettik seni… Mekânın aden olsun Köksal… Her vakit seni oldukça güzel hatırlayacağız ve asla unutmayacağız arkadaşım… Mekânın aden olsun” sözleriyle ifade etti.

koksal-engur-kimdir-1679873681

Hayatını kaybeden usta oyuncu Köksal Engür’ün cenazesi ne zaman? Cengiz Bozkurt paylaştı