UBP Genel Başkanı Başbakan Üstel, yenilenen UBP binasında partililerle bir araya geldi – DT Kıbrıs Haber – DT Kıbrıs Haber | Kıbrıs Haber
Manşet

UBP Genel Başkanı Başbakan Üstel, yenilenen UBP binasında partililerle bir araya geldi – DT Kıbrıs Haber

Ulusal Birlik Partisi(UBP) Genel Başkanı, Başbakan Ünal Üstel yenilenen UBP Lefkoşa İlçe Başkanlığı binasını ziyaret etti.

Üstel, ziyaretinde Lefkoşa İlçe Başkanı Milletvekili Ahmet Savaşan, ilçe yönetim, denetim, disiplin kurulu üyeleri, gençlik ile kadın kolları başkanları ile de görüştü.

UBP’den verilen bilgiye göre, görüşmede Parti’nin hayata geçireceği Siyaset Akademisi ve Lefkoşa İlçesi’nin çalışma programı da görüşüldü.

Ünal Üstel ziyaretinde yaptığı konuşmada İsias Davası’nın büyük bir titizlikle yürütüldüğünü, davada KKTC’yi savunan avukatların, Başbakanlığın davetiyle adaya geldiğini ve 26 Nisan’daki duruşma için bir koordinasyon toplantısı yapıldığını belirtti.

Kırsal kesim arsası bulunmayan bölgelerde sosyal konut projeleri başlatacaklarını da kaydeden Başbakan Üstel, hükümetin istikrarı bir şekilde yoluna devam ettiğini ve verilen sözlerin tek tek yerine getirildiğini söyledi.

-Sosyal Sigorta Prim desteği arttırılacak

Kamu çalışanlarına yapılan artışın yanında üreticiye, çiftçiye, sanayiciye de destekler verdiklerini belirten Üstel, asgari ücretten alınan verginin kaldırıldığını, Sosyal Sigorta Prim Desteği’nin ise arttırılacağını söyledi.

Ahmet Savaşan da Lefkoşa İlçesi’nin 6 aylık çalışma programı hakkında Başbakan Üstel’e ayrıntılı bilgi verdi.

Savaşan, programda farkındalık ve sosyal sorumluluk projelerinin yanında seminerler, sosyal, sportif, kültürel etkinlikler ve “KKTC’nin Gelecek 10 Yılı” başlıklı bir de çalıştay bulunduğunu kaydetti.

Bir yanıt yazın