Karakaya:Davamızın sonuna kadar peşindeyiz…Aileler olarak sonuna kadar her davada, her duruşmada burada olacağız – DT Kıbrıs Haber | Kıbrıs Haber
Manşet

Karakaya:Davamızın sonuna kadar peşindeyiz…Aileler olarak sonuna kadar her davada, her duruşmada burada olacağız

Şampiyonluk Melekleri Yaşatma Derneği Başkanı Ruşen Yücesoylu Karakaya mahkemenin ortada olan gerçekler için avukatların talepleri üzerine bazı raporlar istediğine işaret ederek, “Biz çocuklarımızı can parçalarımızı kaybettik burada, bu otelin yıkılmasıyla yanlış yapılmasıyla ve bir sürü usulsüzlükle. Kaç tane bilir kişi raporu alırlarsa alsınlar bunun kanıtlarının ortaya çıkacağını biliyoruz” dedi.

4 gün çok zor ve çok yıpratıcı bir mahkeme süreci geçirdiklerini, çok yorgun olduklarını dile getiren Karakaya, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Onların serbest kalacağı düşüncesi bile bizi mahvetti. Ama tutukluluk kararı verildi, doğru karardı. Adli kontrol kararları devam. Ne kadar çok bilir kişi raporu alırlarsa alsınlar, o kadar çok ispatıdır İsias’ın nasıl yapıldığı, yıkıldığı, can parçalarımızı aldığı.”

Davalarının sonuna kadar peşinde olduklarını ve olmaya devam edeceklerini vurgulayan Karakaya, aileler olarak sonuna kadar her davada, her duruşmada Adıyaman’da olacaklarını vurguladı.

Sadece 11 sanık değil, bu binanın yapımında yer alan tüm suçluların en ağır cezayı aldığını görene kadar bu işin peşini bırakmayacaklarına dikkat çeken Karakaya, “4 gün boyunca bizimle birlikte olan tüm Kıbrıs Türk halkına teşekkür ediyorum. Tek yürektik, Şampiyon Meleklerimize söz verdik ve sözümüzü tutmaya devam ediyoruz, onların adaletini sağlayacağız. Bizimle birlikte oldukları, o gücü bize hissettirdikleri için çok teşekkür ederiz. Adıyaman halkı bizimle, bize destek. Sokakta karşılaştığımız herkes bize destek…Halk bizimle” dedi.

İsias davasının bir emsal olacağına inanç belirten Karakaya, sanıkların “ olası kastla” yargılanıp, en ağır cezayı alacaklarına inanç belirtti.

Karakaya, “Biz Şampiyon Meleklerimize söz verdik, tüm Türkiye halkına da sözümüzü tekrarlıyoruz bu dava emsal dava olacaktır. Deprem suçlarından artık kimse ölmeyecek. Şampiyonalarımız ölmez, sözümüzü tutmaya ve tek yürek olmaya devam edeceğiz” dedi.
 

 

 

Bir yanıt yazın