Esendağlı:Yargılamanın mevcut statüsü korunarak 26 Nisan tarihine ertelenmesi önemli

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Barolar Birliği Başkanı Hasan Esendağlı 4 günlük bir duruşma sürecinin sonunda mahkemenin ara kararları okuduğunu ve yargılamanın mevcut statüsü korunarak 26 Nisan tarihine ertelenmesinin önemli olduğunu söyledi.

Mahkemenin yaklaşık 30 civarında ara karar aldığına, bunların çoğunun usule ilişkin ve yargılamanın gidişatına ilişkin kararlar olduğuna dikkat çeken Esendağlı, en önemli kararlardan birinin tutuklu sanıkların, tutukluluk hallerinin devamı olduğunu vurguladı.

Adli kontrol şartıyla serbest olan sanıkların aynı şekilde devamına karar verilmesinin bir diğer önemli karar olduğuna işaret eden Esendağlı, bilirkişi raporuyla ilgili iki taraf açısından da ortaya konulan argümanlar ışığında dosyanın yeniden bilir kişiye havale edilmesine karar verildiğini söyledi.

Davanın 26 Nisan tarihine ertelenmesini de değerlendiren Esendağlı, mahkemenin önceden yapılan duruşma modeline devam edilmesi yönünde de bir karar verdiğini söyleyerek, yargılanmanın mevcut statüsü korunarak 26 Nisan tarihine ertelenmesinin ise önemli olduğunu vurguladı.

Esendağlı 26 Nisan’ın Cuma olduğuna dikkat çekerek, duruşmanın tek bir gün olarak verildiğini ve mahkeme başkanı tarafından duruşmanın artık tek günler şeklinde ilerleyeceği noktasında da bilgi verildiğini kaydetti.

Bir sonraki davanın yaklaşık 3.5 aylık sonra yapılacak olmasını da değerlendiren Esendağlı, bunun bilir kişi raporunun eklenmesiyle alakalı olduğunu belirtti.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir