GİKAD “Sözün Özü Kadın Paneli” düzenledi – DT Kıbrıs Haber – DT Kıbrıs Haber | Kıbrıs Haber
Manşet

GİKAD “Sözün Özü Kadın Paneli” düzenledi – DT Kıbrıs Haber

Toplumun farklı kesimlerinden ve farklı alanlarında söz sahibi erkek panelistlerin, temsil ettikleri sektörde ve özel yaşamlarında kadını anlattıkları “Sözün Özü Kadın Paneli”, Kıbrıs Türk Girişimci kadınlar Derneği(GİKAD ile Gİ-KA KOOP işbirliğinde Acapulco Resort Otel’de  gerçekleşti.

GİKAD Başkanı İçim Çağıner Kavuklu, insan hakları bağlamında, kadın erkek arasında fırsat ve hak eşitsizliğinin günümüzde gelinen noktada hala çok parlak olmadığını ifade ederek, kadının siyasette, sporda, sanatta, eğitimde hala istenilen düzeyde yer alamadığını belirtti.

Türkiye’nin Lefkoşa Büyükelçisi Metin Feyzioğlu da bazı alanlarda istenilen noktada olmasa da, Türk Kadınının kazandığı tüm başarıları, sosyal hayattaki  güçlü yerini, Türkiye Cumhuriyeti  Kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’e borçlu olduğunu vurguladı.

Metin Feyzioğlu, aile yaşamında, iş yaşamında  her zaman  kadınların fikirlerine önem ve değer verdiğini vurguladı.

Meclis Başkanı Zorlu Töre de, kadının yer almadığı bir dünyanın güzel bir dünya olamayacağını belirterek, kadının toplumda iş yaşamında, siyasette ve yaşamın her alanında daha fazla var olması gerektiğini vurguladı.

Kıbrıs Türk Halkının 1963’ten 74’e kadar çok zor şartlarda yaşam sürdüğünü , bu dönemde de  kadınların annelerin dirayetli duruşuyla ayakta kaldığını dile getiren Töre, özgür bir devlet olan KKTC’de yüksek mahkeme başkanı , Ombdusman , DT Kıbrıs Haber müdürü kadın olduğunu anımsatarak, kadının toplumdaki öneminin siyasetteki temsiliyetiyle ölçülemeyeceğini söyledi.

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar ise, siyasetten, sosyal yaşama her alanda kadın liderliği temsiliyeti ve katılımının arttırılması için   kadınların erkeklerle birlikte hareket ederek, çalışılması gerektiğini vurguladı.

Kadının olduğu yerde disiplinin, başarının daha fazla olduğunu verilerin de bu gerçeği kanıtladığını söyleyen Tatar, kadınları siyasete, yönetime ve ülke geleceği için daha fazla sorumluluk almaya davet etti.

 

Kıbrıs Türkü’nün geçmişinde var olmasında, bu günlere gelmesinde  katkı sağlayan birçok önemli kadın olduğunu vurgulayan Ersin Tatar, kendisinin bugünlere gelmesinde kadın öğretmenlerinin büyük emeği ve payı olduğunu kaydederek, Kıbrıs Türkü’nün geleneklerinde cinsiyet ayrımının olmadığını, örf ve adetlerde cinsiyet eşitliğinin yer aldığını vurguladı.

 

Açılış konuşmalarının ardından, panelistler, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı  Sadık Gardiyanoğlu, Girne Belediye başkanı Murat Şenkul, Uluslararsı Kıbrıs Üniversitesi Rektörü Profesör Doktor Halil Nadiri, Kıbrıs Türk Otelciler Birliği Başkanı Dimağ Çağıner, Gazeteci Hasan Hastürer ve İş İnsanı Tolga Atakan temsilettikleri sektörlerde ve özel yaşamlarında kadını  anlattılar.

Bir yanıt yazın