DT Kıbrıs Haber Müdürü Özkurt, İzmir Seferihisar’da düzenlenen “8 Mart-8 Kadın-8 Başarı Öyküsü” paneline katıldı – DT Kıbrıs Haber – DT Kıbrıs Haber | Kıbrıs Haber
Manşet

DT Kıbrıs Haber Müdürü Özkurt, İzmir Seferihisar’da düzenlenen “8 Mart-8 Kadın-8 Başarı Öyküsü” paneline katıldı – DT Kıbrıs Haber

İzmir Seferihisar Çağdaş Kadınlar Platformu,Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nde “8Mart -8 Kadın – 8 Başarı Öyküsü”Paneli düzenlendi.

Panelde çeşitli meslek gruplarında öncü olan başarılı kadınların hikayeleri anlatıldı.

Platform temsilcisi Esin Esen açılış konuşmasında, kadınların gücünü, cesaretini ve kararlılığını kutlarken, kadınların potansiyelini tam olarak değerlendirdiği zaman daha adil daha sürdürülebilir ve barışçıl bir dünyada yaşanabileceğini söyledi.

Panelde DT Kıbrıs Haber Müdürü Meryem Özkurt da bir konuşma yaptı.

Özkurt, kadına toplumda biçilen rollerin medya aracılığıyla tekrar tekrar üretilmeye devam etiğini ifade ederek, medyanın kadına bakışının toplumu ciddi anlamda etkilediğine işaret etti.

Panelde Keçe Ustası Tasarımcı Ayfer Güleç,Türk Halk Müziği Sanatçısı Bahar Almaç,Doçent Doktor Çiğdem Toker,Yerel Çiftçi Ve Üretici Ecem Bezer,Uzman Psikolog Emine Çiçek Öztürk,İzmir Kadın Kuruluşları Birliği Onursal Başkanı Engin Demir ile Yönetmen Nejla İmanlı da birer konuşma yaptı.

Panelde plaketleri ise İzmir Seferihisar Belediye Başkanı İsmail Yetişkin verdi.

Bir yanıt yazın