Dipkarpaz-Manastır yolu yenileniyor – DT Kıbrıs Haber | Kıbrıs Haber
Manşet

Dipkarpaz-Manastır yolu yenileniyor

Dipkarpaz-Manastır yolunun yenilmesi için çalışmalara başlandı…

Başbakan Yardımcısı Turizm Kültür Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu ile Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Erhan Arıklı, bölgeye giderek incelemelerde bulundu…

Ataoğlu ile Arıklı’ya Erenköy Karpaz Belediye başkanı Hamit Bakırcı ve bakanlık yetkilileri de eşlik etti…

Erenköy Karpaz Belediye başkanı Hamit Bakırcı inanç turizmi yanı sıra doğal güzellikleri açısından Karpaz’ın çok önemli bir bölge olduğunu belirterek “bu yollar öyle bir hâle geldi ki köstebek yuvası bisiklet ile bile gitmek sıkıntı yaratıyor. Bu yolun yapılması turizm açısından da önemli” dedi…

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Erhan Arıklı da uzun zamandır üzerinde çalıştıkları Dipkarpaz manastır yolu için start verdiklerini söyledi…
Yol yapımında kullanılacak malzeme temini için 12 yer belirlediklerini belirten Arıklı, belirlenen yerleşen 3 tanesinin ruhsatlandırılmasıyla yoldaki çalışmaların başlayacağını açıkladı.

Başbakan Yardımcısı Turizm Kültür Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu da yolun turizm açısından çok önemli olduğunu belirterek yolun tamamlanmasıyla birlikte bölgeyi ziyaret edecek turist sayısında artış olacağını kaydetti.

Ataoğlu, 25 kilometrelik yolun ikişer metrelik yürüyüş ve bisiklet yolu ile birlikte 10 metre genişliğinde olacağını söyledi.
Bakan Ataoğlu, Belediye ile birlikte hayata geçirecekleri Manastır meydan projenin de bölgeye ayrı bir canlılık getireceğini kaydetti.

Bölgedeki vatandaşların hür eşekler konusunda bir takım sorunlar yaşadığının bilgisine getirildiğini ifade eden Bakan Ataoğlu, Belediye ve Taşkent Doga parkı ile yürüttükleri protokol çerçevesinde bu sorunu ortadan kaldıracaklarını sözlerine ekledi….

Bir yanıt yazın