65 yaş üstü nüfus artışıyla kanser tehdidi yükseliyor

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

 

Silver Tsunami: 65 yaş üstü nüfus artışıyla … Prof. Dr. Nükhet Hotar uyarıyor: 65 yaş üstü nüfusun artışıyla başlayan Silver Tsunami, kanser vakalarını tetikliyor. Uluslararası Geriatrik Onkoloji Derneği Başkanı Kanesvaran, eğitim ve teletıp ile önlemlerin alınabileceğini vurguluyor.

Prof. Dr. Nükhet Hotar, “Silver Tsunami kanserde yeni bir tehdit mi?” sorusuna verdiği yanıtlarla ilgili şu bilgileri paylaştı:

“Ülkemizde 65 yaş üstü nüfusun oranının 2060 yılında yüzde 22.6’ya çıkması bekleniyor. Bu öngörü, kanser vakalarının yaklaşık olarak %60’ının bu yaş grubundan kaynaklanacağını gösteriyor. Dünya genelinde ise Silver Tsunami olarak adlandırılan bir sürece girilmiş durumda. Tıp dünyasının, bu sürece şimdiden adapte olması gerekiyor.”

 

KANSER HASTALARI SAYISI ARTACAK MI?

Uluslararası Geriatrik Onkoloji Derneği Başkanı Ravindran Kanesvaran, dünya genelinde 2050 yılı itibariyle 65 yaş ve üzeri nüfusun 1.5 milyarın üzerine çıkacağını belirtti. Kanesvaran, gelişmekte olan ülkelerin en hızlı yaşlanan ülkeler olacağını ifade ederek şunları söyledi:

“Kanser, yaşlanma ile ilişkilendirilen bir hastalıktır. Dolayısıyla, yaşlı nüfusun artmasıyla birlikte kanser vakalarında da bir artış bekleniyor. Eğitim, klinik uygulama ve araştırma faaliyetleri bu nedenle büyük önem taşıyor. Teletıp uygulamaları ve uluslararası iş birlikleri, gelecekte ortaya çıkabilecek kanser türlerine karşı önlem almak adına büyük bir potansiyel taşıyor. Bu yöntemlerle mesafe alınabilir.”

65 yaş üstü nüfus artışıyla kanser tehdidi yükseliyor

Yorumlar kapalı.