Demokrasi Şehitleri anıldı – DT Kıbrıs Haber – DT Kıbrıs Haber | Kıbrıs Haber
Manşet

Demokrasi Şehitleri anıldı – DT Kıbrıs Haber

Demokrasi Şehitleri Lefkoşa Mezarlığı’nda kabirleri başında anıldı.

Demokrasi Şehitleri Derneği Başkanı Burhan Eraslan, Kıbrıs’ta toplumlarası barışı savunan Demokrasi şehitlerinin, bu uğurda verdikleri mücadeleyi hatırlattı.

Eraslan, “Yaşam hakları elinden alınan bu insanlarımızın , anılarını yaşatmak ve uğruna mücadele verdikleri değerleri yeni kuşaklara aktarmak, ülkemizdeki barış, demokrasi ve insan hakları mücadelesinin kazanımlarını kavramak ve bu mücadelenin bedellerini açığa çıkartmak açısından önemlidir..”

Bağımsızlık Yolu Genel Sekreteri Umut Ersoy da, demokrasi mücadelesinin uzun bir geçmişi olduğunu, ve bu yolda mücadele edenlerin çok ağır bedeller ödediklerini dile getirdi.

Birleşik Kıbrıs Partisi Genel Sekreteri Salih Sonüstün de, ortak vatan mücadelisinde öldürülen 12 Demokrasi Şehidi’nin, fikirlerini ve mücadelelerini, ileriye taşımanın önemini vurguladı.

CTP Genel Başkanı Tufan Erhürman da, barışın, özgürlüğün, insan hakları mücadelesinin hem dünyada hem de ülkemizde ağır bedeller ödendiğini belirtti.

Erhürman, gelecek kuşaklar için attıkları her adımda, katledilen demokrasi şehitlerinin verdikleri mücadeleyi sürdürmenin önemine de vurgu yaptı.

Erhürman, “ En ağır bedelleri Demokrasi Şehitleri ve onların aileleri ödedi. Bu hiçbirşekilde unutamayacağımız ve unutturulmasına da müsade etmeyeceğimiz bir şey.” dedi.

Konuşmaların ardından Demokrasi şehitlerinin kabirlerine çiçek bırakıldı.

Bir yanıt yazın