Çavuşoğlu,Kazakistan’da düzenlenen fuara katıldı:”Ata topraklarından KKTC’ye öğrenci gelmesine çok önem veriyoruz” – DT Kıbrıs Haber – DT Kıbrıs Haber | Kıbrıs Haber
Manşet

Çavuşoğlu,Kazakistan’da düzenlenen fuara katıldı:”Ata topraklarından KKTC’ye öğrenci gelmesine çok önem veriyoruz” – DT Kıbrıs Haber

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nden dört üniversite Kazakistan’da düzenlenen İpekyolu Türk Üniversiteleri 2024 Fuarı’na katıldı.

Kazakistan’ın Almatı şehrinde gerçekleştirilen fuarın açılışına katılan Milli Eğitim Bakanı Nazım Çavuşoğlu “Ata topraklarından Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne öğrenci gelmesi konusuna çok önem veriyoruz” dedi.

Kazakistan, Türkiye ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nden üniversitelerin katıldığı ve “Türk ve KKTC Üniversiteler Fuarı” olarak da isimlendirilen fuarın açılışı Almatı Dvares Respublik Fuaye Salonu’nda gerçekleştirilen etkinlik ile başladı.

Fuarda, Doğu Akdeniz Üniversitesi, Lefke Avrupa Üniversitesi, Girne Amerikan Üniversitesi ve Kıbrıs Sağlık ve Toplum Bilimleri Üniversitesi tanıtım stantları yer aldı.

Fuarın açılışına Milli Eğitim Bakanı Nazım Çavuşoğlu da katıldı.

Milli Eğitim Bakanı Çavuşoğlu, kardeş ülke Kazakistan’da bulunmaktan duyduğu mutluluğu dile getirerek, Kıbrıs Türk halkının selamlarını iletti.

Ata toprakları olarak nitelediği Kazakistan topraklarından Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne öğrenci gelmesi konusuna verilen öneme dikkati çeken Çavuşoğlu, fuarda Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti üniversitelerinin tanıtılması için yer aldıklarını belirtti.

Çavuşoğlu, fuarın düzenlenmesine katkı koyan ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti üniversitelerinin bu fuarda yer almasına olanak sağlayan herkese teşekkür etti.

Konuşmaların ardından üniversitelerin bulunduğu stantlar ziyaret edilerek, ziyaretçiler, öğrenciler ve yetkililer ile bir araya gelindi.

Bir yanıt yazın