DAÜ Senatosu Prof. Dr. Mustafa Tümer’i rektör vekili olarak önerme kararı aldı – DT Kıbrıs Haber | Kıbrıs Haber
KKTC

DAÜ Senatosu Prof. Dr. Mustafa Tümer’i rektör vekili olarak önerme kararı aldı

[ad_1]

Doğu Akdeniz Üniversitesi’nde Rektör Prof. Dr. Aykut Hocanın ve rektör yardımcıları Prof. Dr. Hasan Demirel, Prof. Dr. Hüseyin Aktuğlu, Prof. Dr. Serhan Şensoy ile Prof. Dr. Deniz İşçioğlu yazılı açıklama yaparak istifalarını kamuoyu ile paylaştı.

Açıklamada, 2020 yılında göreve seçilmelerinden bugüne kadar yapılan çalışmalarında dürüstlük, şeffaflık, yasa, tüzük ve yönetmeliklere uyarak adaleti sağlamanın hep ön planda tutulduğu vurgulandı.

Bir süreden beridir, özellikle üniversitenin mali sorunları bahane edilerek Vakıf Yöneticiler Kurulu ve bazı sendikalar tarafından Rektörlüğün ve yetkili kurulların dahil edilmediği çalışmalar yapıldığı öne sürülen açıklamada, bu süreçte, üniversite Rektörlüğünün üniversitenin geleceği ile ilgili protokol çalışmaları için yapılan birçok toplantıdan dışlandığı, üniversite kurullarının ve Rektörlüğün görüşlerinin yeterli ölçüde yansımadığı bir süreç yaşandığı iddiasına yer verildi.

Açıklamada bu çalışmaların gerektirdiği mevzuatın hazırlanması için Rektörlüğe kısıtlı süreler tanınarak Rektörlüğün ve Senato gibi akademik kurulların itibarsızlaştırılmasının hedeflendiği savunuldu.

Vakıf Yönetim Kurulu başkanının birtakım suçlamalarda bulunarak Rektörlükle çalışmak istemediğini bildiren yazısını personel ile paylaştığı hatırlatılan açıklamada, yaşanan sürecin doğru yönetilmediğinin ortada olduğu vurgulandı.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi;

“Kişisel hırslar, Üniversitenin çıkarlarının önüne geçmiştir. Bu sürecin uzatılarak Üniversiteye verilen zararın daha da büyümesinin parçası olmak istemiyoruz. Üniversite menfaatleri çerçevesinde bu dönemin sağlıklı şekilde yürütülmesi yönünde tüm çabalarımız sonuçsuz kalmıştır. Elbette sorumluluk, bugünün mimarı olan başta bu süreci yanlış kurgulayanların üzerinde olacaktır. Bugün itibarı ile üç buçuk yıldır özveri ile sürdürdüğümüz görevlerimizden ayrılıyoruz”

Öte yandan DAÜ Senatosu önceden yapılan duyuruya uygun olarak toplandı.

Toplantı Başkanı DAÜ Hukuk Fakültesi Öğretim üyesi Doç. Dr. Arzu Alibaba toplantının ardından BRT’ye yaptığı açıklamada, senatonun Rektör Aykut Hocanın’ın  istifasıyla boşalan rektörlük makamı için üniversite genelinde bir eğilim yoklaması yapma kararı ürettiğini açıkladı.

 

Yeni rektörün 4 haftayı geçmeyecek bir sürede belirlenmesi kararı alındığını da belirten Alibaba, senatoda yapılan oylama sonucunda rektör vekili olarak Prof. Dr. Mustafa Tümer’in Vakıf Yöneticiler Kurulu’na önerilmesinin kararlaştırıldığını söyledi.



[ad_2]

Bir yanıt yazın