Girne trafiği rahatlatılıyor:Hirondel ve Yeni Liman Çemberleri Akıllı Işık Sistemi’ne dönüştürülüyor – DT Kıbrıs Haber | Kıbrıs Haber
KKTC

Girne trafiği rahatlatılıyor:Hirondel ve Yeni Liman Çemberleri Akıllı Işık Sistemi’ne dönüştürülüyor

[ad_1]

Girne Belediyesi, Hirondel ve Girne Turizm Limanı Çemberlerini yıkarak, yerine akıllı ışık sistemi getiriyor.

Bu kapsamda, Girne Hirondel çemberinde devam eden çalışmanın yanısıra, Pazar gecesi Yeni Liman çemberinde de çalışma başlatılacak.

Sistemin her iki çemberde 15 gün içinde aynı anda devreye girmesi bekleniyor.

Girne Belediye Başkanı Murat Şenkul, kentin en önemli 2 sorununun , trafik ve kanalizasyon olduğunu belirterek, trafiği rahatlatmak için Hirondel Çemberi ve Girne Turizm Limanı Çemberinde akıllı ışık ve sinyalizasyon düzenlemesinin hayata geçeceğini belirtti.

Göreve gelmesinin ardından trafik ulaşım planının ilk bacağı olarak, Ciklos bölgesinde kaçış yolunu hayata geçirdiklerini hatırlatan Şenkul, Hirondel ve Yeni Liman çemberlerindeki çalışmanın ise planın ikinci bacağını oluşturduğunu kaydetti.

Ciklos kaçış yolundan sonra Şehit Hasan Cafer ilkokulu bölgesinden, Çatalköy Yolunun Bellapais’a bağlandığını, Doğanköy üzerinden birkaç alternatif yol yaratıldığını ifade eden Şenkul, dinamik kavşak düzenlemeleriyle trafikte akışkanlık ve rahatlama sağlamayı hedeflediklerini söyledi.

Şenkul, Dinamik kavşak akıllı sinyalizasyon sisteminin trafikteki yoğunluğu, kamerayla takip edip okuyarak yönlendireceğini ve akışa göre bir program oluşturacağını anlattı.

Düzenlemeyle, Yeni Liman –Hirondel çemberi arasında sürenin 11 dakikadan 6 ila 4 buçuk dakikalara kadar düşeceğini, aynı saat diliminde güzergahtan yüzde 12 ila 14 daha fazla aracın geçiş yapabileceğini ifade eden Şenkul hedeflerinin, Girne genelinde 7 noktada birbiriyle bağlantılı ışık sinyalizasyon sistemi kurmak olduğunu vurguladı.

Sistemin, trafik sorununa köklü bir çözüm değil, rahatlama sağlayacağına dikkat çeken Şenkul, trafik sorununun çözümünün Doğu çevre yolunun hayata geçmesi ve toplu taşımacılığın yaygınlaşmasıyla mümkün olabileceğini vurguladı.

Doğu Çevre yolunun hayat geçmesi için Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı ve Türkiye Cumhuriyeti Karayolları Dairesi ile çalışma içerisinde olduklarını ifade eden Şenkul, bu süreçte de trafikte rahatlama yaratacak projeleri hayata geçireceklerini anlattı.

Akıllı Işık Sisteminin her iki çemberde eş zamanlı olarak en geç 15 gün içinde devrede olacağını belirten Şenkul projenin, 5 buçuk 6 Milyon Türk Lirası’na mal olacağını kaydetti.

BRT



[ad_2]

Bir yanıt yazın