Bir ve tek yürek olarak Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ni dünyada hak ettiği yere taşıyacağız – DT Kıbrıs Haber – DT Kıbrıs Haber | Kıbrıs Haber
Manşet

Bir ve tek yürek olarak Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ni dünyada hak ettiği yere taşıyacağız – DT Kıbrıs Haber

Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz ve Türkiye Büyük Millet Meclisi temsilcisi Bekir Bozdağ, KKTC‘nin kuruluş yıldönümü kutlamalarına katılmak üzere KKTC‘ye geldi.

Ercan Havalimanı’nda Yılmaz ve Bozdağ’ı, Başbakan Ünal Üstel, Türkiye’nin Lefkoşa Büyükelçisi Metin Feyzioğlu, Barış Kuvvetleri Komutanı Tümgeneral Sebahattin Kılınç ve Güvenlik Kuvvetleri Komutanı Tümgeneral Osman Aytaç ile bazı bakanlar karşıladı.

Başbakan Ünal Üstel ve Cevdet Yılmaz Ercan havalimanında basın toplantısı düzenledi.

Başbakan Ünal Üstel konuşmasında, KKTC’nin 40’ıncı kuruluş yıldönümünde Türkiye hükümet yetkililerini KKTC’de görmekten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Kıbrıs Türk halkının Anavatan’ın büyük desteğiyle sürdürdüğü varoluş mücadelesini Cumhuriyet kurarak taçlandırdığını kaydeden Üstel, “Cumhuriyetimizin kurulmasında da, yaşatılmasında da, yüceltilmesinde de Anavatan Türkiyemizin katkıları çok büyüktür ve olmazsa olmazdır.

Dolayısı ile Türkiye’yi iyi günde, kötü günde, tasada ve sevinçte yanımızda görmek bizim için her zaman büyük bir mutluluk olmuştur” dedi.

Türkiye Cumhuriyeti’nin Kıbrıs Türk halkının her zaman yanında durduğunu kaydeden Üstel, “Güvenlik istedik, güvenliğimiz sağlanmıştır. Bugün barış ve huzur içerisinde yaşıyorsak bu Türkiye’nin gerçekleştirdiği mutlu Barış Harekatı sayesindedir. Dünyaya karşı siyasi destek istiyoruz. Türkiye yanımızda duruyor. Yatırımlara destek arıyoruz, Türkiye yanımızda duruyor. Dünya ile kucaklaşmak için yeni bir yola çıktık, yine Türkiye yanımızda duruyor. Dolayısı ile, biz bu samimiyete, saygıya, güvene ve kardeşliğe dayalı, karşılıksız bu sevgiyi, dünyaları verseler hiç bir şeye değişmeyiz. İnanıyorum ki, gelecekte de bir ve tek yürek olarak Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ni dünyada hak ettiği yere taşıyacağız” dedi.

Başbakan Ünal Üstel, KKTC’nin kuruluş yıldönümünde Kıbrıs Türkü’nü yalnız bırakmadığı için Türkiye’ye teşekkür etti ve coğrafyada savaşlardan uzak, barış ve huzur içinde bir gelecek temennisinde bulundu.

Üstel, “Biz et ve tırnak gibi birbirinden ayrılmaz, tek milletin 2 devleti olarak, biriz ve tek yüreğiz” dedi.

Bir yanıt yazın