76’ncı Cannes Film Festivali’ne damga vurmuştu! En iyi kadın oyuncu ödülünü alan Merve Dizdar yurda döndü

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

 

Fransa’da düzenlenen 76’ncı Cannes Film Festivali’nde, Nuri Bilge Ceylan’ın yönetmenliğini yapmış olduğu ‘Kuru Otlar Üstüne’ filmindeki rolüyle en iyi hanım oyuncu ödülünü alan Merve Dizdar, Türkiye’ye döndü.

Türk Hava Yolları’na ilişik uçakla saat 15.20’de Nice’den İstanbul Havalimanı’na gelen oyuncu Merve Dizdar basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Türk evladı olarak Türkiye’ye bu şekilde bir ödül kazandırdığı için oldukça mutlu bulunduğunu söyleyen Dizdar, “Herkes oldukça mutlu oldu bu benim için oldukça daha mühim. Onlar oldukça daha mutlu olduğu için ben daha mutlu oluyorum. İnsanın ülkesine bu şekilde bir ödülle gelmesi oldukça büyük bir gurur. İlk kez bu şekilde oldukça mühim şeyler hissediyorum” dedi. 

qq

Ünlü oyuncuların yer almış olduğu festivalde en iyi hanım oyuncu ödülüne hak kazanılmış olduğu için oldukça şaşırdığını ifade eden Dizdar, “Nuri Bilge Ceylan esasen oldukça büyük bir yönetmen. O her vakit dünyada da oldukça mühim bir yönetmen. Çok mühim oyuncular vardı orada yarıştığım. Çünkü, oldukça oldukça iyi oyuncular vardı. O yüzden tek bir duygu değil, birkaç duyguyu yaşadığım için oldukça şaşırdım. Ama sonrasında kendime geldim. Çok mühim oyuncular vardı. Hepsi filmi oldukça beğendi. Nuri Bilge Ceylan’ı esasen oldukça iyi tanıyorlar. Çok iyi yorumlar aldım. Yoldan geldim oldukça yorgunum o yüzden odaklanamıyorum. Şu an oyumu kullanmaya gidiyorum. Şimdi derhal hızlıca oyumu kullanacağım” diye konuştu.

Dizdar, ödülünü aldıktan sonrasında uçakla İstanbul’a gelmiş olarak Cumhurbaşkanlığı 2. Tur seçimlerinde oy kullanmak için saat 16.40 sıralarında Kadıköy Lisesi’ne geldi. Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği Dizdar temenniler eşliğinde okula girdi. 1080 numaralı sandıkta oyunu kullandıktan sonrasında izahat icra eden Dizdar, “Uçaktan indim ve buraya geldim direkt. Ülkemiz için hayırlısı olsun. Şimdi oyumu kullandım herhalde süre de bitmek suretiyle, son 15 dakika, oyunu kullanmayan herkesi bekliyoruz. Zaten hepimiz kullanmıştır diye düşünüyorum. Ülkeme bu şekilde bir ödülle gelmek oldukça büyük gurur verici, oldukça mutluyum. Çok mühim duygular içerisindeyim, benim için bu şekilde şeyler oldukça mühim, heyecandan konuşamıyorum bile, oldukça teşekkür ederim“ dedi.

76’ncı Cannes Film Festivali’ne damga vurmuştu! En iyi kadın oyuncu ödülünü alan Merve Dizdar yurda döndü