YDÜ’de “Kadın Çalışmaları ve Multidisipliner Yaklaşımlar” sempozyumu düzenlendi – DT Kıbrıs Haber – DT Kıbrıs Haber | Kıbrıs Haber
Manşet

YDÜ’de “Kadın Çalışmaları ve Multidisipliner Yaklaşımlar” sempozyumu düzenlendi – DT Kıbrıs Haber

YDÜ Toplumsal Cinsiyet Araştırma ve Uygulama Merkezi’nin düzenlediği “Kadın Çalışmaları ve Multidisipliner Yaklaşımlar” sempozyumu “Sınırları zorla, engelleri kır” sloganıyla yapıldı.

YDÜ Atatürk Kültür ve Kongre Merkezi’nde yer alan sempozyum açılış konuşmaları ile başladı.
YDÜ Film Yapımı ve Yayıncılık Bölüm Başkanı Doç. Dr. İzlem Kanlı, 8 Mart’ın kadınların başarılarının daha da görünür olması için önemli bir fırsat olduğunu belirtti.

YDÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Meltem Nalça Andrieu’da, kadınlara eşit hakların verilmesinin dünya’da barışı güçlendirdiğine vurgu yaptı.
Andrieu, “ Kadın değiştirir, kadın dönüştürür, kadın geliştirir ve değer katar… Kadın, kadının yurdudur, tutunduğu dalıdır, ölen kadınların avaz avaz çığlığıdır…”dedi.

Yüksek Mahkeme Eski Yargıcı ve Eski Ombudsman Emine Dizdarlı da, Ülkemizde kadının rolünün daha çok benimsenmesi gerektiğine işaret etti; toplumun bu konuda bilinçlenmesinin önemine vurgu yaptı.

Dizdarlı, “Düzenlenen etkinliklerde kadının ülkenin kalkınmasındaki yerinin öneminin vurgulanması, siyasette ekonomide ve sosyal yaşamda daha
aktif rol alma bilincinin artması gerekmektedir. Bugün, kadın ile ilgiyi algıyı değiştirebilmek ve farkındalık yaratmak amacıyla çalışmalar yapmalıyız”ifadelerini kullandı.

CTP Milletvekili Dr. Sıla Usar İncirli de, üniversiteler’deki kadın çalışmlarının, kadın hakları mücadelesine yol göstereceğine inandığını belirtti.
İncirli, “ Biz, bu mücadelenin temel insan hakları mücadelesi olduğunu, kadın haklarının aslında insan hakları olduğunu ve eşitliğe inanan kadınlarla ve erkeklerle birlikte bu mücadelenin verilmesi gerektiğini çok iyi biliyoruz”dedi.

Sempozyuma video konferas yoluyla katılan UBP Milletvekili İzlem Gürçağ Altuğra da, kadınların ezilmediği ve şiddete maruz kalmadığı bir dünya için mücadele ettiklerini belirtti.

Açılış konuşmalarının ardından, panel gerçekleştirildi..

Etkinlikler kapsamında Kıbrıs Modern Sanat Müzesi’nin düzenlediği Dünya Kadınlar Günü Sergisi’nin açılışı da yapılacak.

Bir yanıt yazın