Üstel: Yapılan yol çalışmaları bölgeye yapılan yatırım gibi görünse de aslında ülkenin geneli için yapılmış yatırımlardır – DT Kıbrıs Haber | Kıbrıs Haber
Manşet

Üstel: Yapılan yol çalışmaları bölgeye yapılan yatırım gibi görünse de aslında ülkenin geneli için yapılmış yatırımlardır

Başbakan Ünal Üstel, Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Erhan Arıklı ile birlikte Girne Alsancak 3. Etap yol çalışmasını yerinde inceleyerek basına açıklamada bulundu.

İnceleme sırasında Trafik Dairesi Müdürü Ahmet Aydın, Mare Monte Kavşağı ile Lapta Oteller Bölgesi girişi arasında yaklaşık 2.5 kilometrelik yeni 2×2 bölünmüş yol yapılacağını söyledi.
Konuşmasında yolla ilgili detaylı bilgi veren Aydın, yolun iki tarafına kaldırım, yağmur suyu drenaj, telekomünikasyon ve içme suyu alt yapısı, aydınlatma direkleri montajı yapılacağını , mevcut sinyaliz kavşakların da dinamik kavaşkalar olarak düzenleneceğini söyledi.

Aydın, güvenlik ve işaretleme çalışmaları hakkında da bilgi verdi.

Lapta Alsancak Çamlıbel Belediye Başkanı Fırat Ataser de yolun tamamlanması ve trafiğin rahatlatılmasının bölge için çok önemli olduğunu belirterek, yapılacak çalışmalar yanında köy girişlerinin de düzenleneceğini bunun da güvenlik sıkıntısını rahatlatacağını söyledi.

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Erhan Arıklı ise Girne Alsancak 3. Etap Projesi’ne başlanması için Başbakan Üstel’in tüm imkanlarını kullanarak kaynak yarattığını söyledi.
Proje için 200 milyon TL’lik bütçe ayrıldığını belirten Arıklı, hedefin 6 ay içinde ikinci etabın tamamlanmayan bölümü ile 3 üçüncü etabı tamamlayıp projeyi oteller bölgesine kadar getirmek olduğunu kaydetti.

Başbakan Ünal Üstel de yolun ihalesine 2012 yılında çıkıldığını ancak istimlak problemleri ve hükümetlerin değişmesi nedeni ile projenin yapımının ertelendiğini söyledi.
UBP-DP-YDP koalisyon hükümetinin projeye öncelik verildiğini ve 2023 yılında projeye başlandığını belirten Üstel geçtiğimiz hafta da üçüncü etabın ihalesinin tamamlandığını ve çalışmalara başlandığını söyledi.
Bölgenin hızlı geliştiğini kaydeden Üstel, hedeflerinin güzergahı çift şerit gidiş geliş olarak yapıp trafik açısından güvenli seyahati sağlamak olduğunu vurguladı.

İmkanlarını zorlayarak yerel bütçe ile projeye hayat verdiklerini kaydeden Üstel, üç dört ayda üçüncü etap çalışmasını Lapta Oteller Bölgesine kadar götürme hedefinde olduklarını da söyledi.

Üçüncü etabın tamamlanmasının ardından Lapta Oteller Bölgesi Geçitköy Barajı arasındaki yolun yapılmasını ileriki yıllara erteleyerek 2024 yılında Girne Çatalköy yolu projesine başlamak istediklerini kaydetti.

Girne Çatalköy yolu için 2024 yılı bütçesinde gerekli kaynağın ayrıldığı bilgisini de veren Üstel, Girne Çatalköy yolunun tamamlanmasının ardından Lapta Oteller Bölgesi Geçitköy Barajı arasındaki güzergahın tamamlanacağını söyledi.

Üstel, “ yapılan yol çalışmaları bölgeye yapılan yatırım gibi görünse de aslında ülkenin geneli için yapılmış yatırımlardır” dedi.BRT

Bir yanıt yazın