Üstel: Kırsal kesime yönelik düşük faizli kredi projeleri hazırladık – DT Kıbrıs Haber | Kıbrıs Haber
Manşet

Üstel: Kırsal kesime yönelik düşük faizli kredi projeleri hazırladık

Sınırüstü Mormenekşe kırsal kesim arsaları su altyapı projesi düzenlenen törenle başladı.

Projenin başlangıcı nedeniyle Sınırüstü köyünde düzenlenen tören saygı duruşunda bulunulması, ardından da İstiklal marşının okunmasıyla başladı.

Ardından konuşan İçişleri Bakanı Dursun Oğuz, İskele’nin ülkede en çok gelişen bölge olduğuna işaret ederek, gençler köyüne yerleşsin diye verilen Kırsal Kesim Arsalarının amacına uygun kullanılmasını istedi.

Altyapıları eksik olan arsaların altyapılarının hızlı bir şekilde tamamlanacağını ve bundan dolayı ortaya konulan mazaretlerin sona ereceğini ifade eden Oğuz, Kırsal kesim arsalarının hak sahipliği olduğunu ve bölgede yerleşimi amaçladığını, ekonomik durumu olmayanlara verildiğini anlattı ve söz konusu arsaların başka amaçla kullanılmamasını istedi.

Bakan Oğuz, kırsal kesim arsasına çok talep olduğunu ancak kaynakların azaldığını belirterek, Sosyal konuta yönelik çalışmaların da devam ettiğini söyledi.

Türkiye’nin Lefkoşa Büyükelçisi Metin Feyzioğlu da Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın selamlarını ileterek konuşmasına başladı.

Söz konusu projenin özel bir proje olduğunu çünkü Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan’ın kendisini buraya gönderirken, köylere gitmesini, kırsal kesimi ihmal etmemesini ve halkla iç içe olmasını istediğini anlatan Feyzioğlu, Başbakan Üstel’in de bilgisi dahilide Türkiye ve KKTC arasındaki anlaşmalar kapsamında ülkeyi daha da iyi noktaya nasıl taşırız diye çalıştıklarını ifade etti.

Feyzioğlu, Sınırüstü kırsal kesim arsalarında altyapı sıkıntısı olduğunu duyduktan sonra proje geliştirdiklerini kaydederek, Sınırüstü Mormenekşe kırsal kesim arsalarına yönelik çalışma yaptıklarını, ancak bir kısmını değil tamamını yapmak için kaynak geliştirdiklerini söyledi.
“Hayalimiz ortak geleceğimiz bir” sloganıyla kardeşlik hukuku içersinde KKTC ve Kıbrıs Türk halkı için bu yatırımların yapıldığını ifade eden Feyzioğlu, devletin ilelebet yaşaması için yaptıkları projelerin ülkeye hayırlı uğurlu olmasını diledi.

Başbakan Ünal Üstel de hükümet olarak ilk günden itibaren ülkede eksik bırakılan ne varsa sonuna kadar takip edip bitirecekleri sözünü verdiklerini söyledi.
Su projesi, Ercan Havalimanı, karayolları projeleri gibi eksik kalan projeleri ele aldıklarını ve bitirdiklerini anlatan Başbakan Üstel, göreve geldikleri günden itibaren yürüttükleri çalışma ve projeler hakkında bilgi verdi.

Başbakan Üstel, Türkiye Cumhuriyeti ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın katkılarıyla su sorunu bulunan Kırsal kesim arsası bölgesinde evlere su dağıtımı yapılacağını ardından da yolların yapılacağını söyledi.

Önceliğin yarım kalan projeler olduğunu ve gençleri ön planda tuttıklarına işaret eden Başbakan Üstel, “gençlerin ülkelerinde yaşaması, bu topraklara tırnaklarını geçirmesi için gereken her yatırımı yapacağız” dedi.
Kırsal kesim arsalarındaki altyapı eksikliklerini gidereceklerini ifade eden Başbakan Üstel, kırsal kesime yönelik düşük faizli kredi projeleri hazırladıklarını da söyledi.

Gençlerin ülkesine vatanına bayrağına sahip çıkması, ülkesinde kalması için “ilk evim” projesi ile kırsal kesim kredisi sonrası sosyal konut projelerini de geliştireceklerini belirten Başbakan Üstel, 2024 yılında 100 milyon TL’lik bir kaynağı kırsal kesim arsaları altyapılarının bitirilmesi için ayırdıklarını kaydetti.

Sosyal konut projelerini de Anavatan’ın desteği ile hayata geçireceklerini ifade eden Başbakan Üstel, her zaman yanlarında olan Türkiye’ye teşekkür etti.
Başbakan Üstel, yabancıların mal alımında harçları yükselttiklerini ve buradan gelen gelirlerin bir kısmını sosyal konut birimi ile Taşınmaz Mal Komisyonu’na aktardıklarını söyleyerek,ülkeyi altyapı olarak güçlendirecek yatırımlara devam edeceklerini vurguladı…

Bir yanıt yazın