Ülke genelinde yoğun yağış ve fırtına etkili oluyor – DT Kıbrıs Haber – DT Kıbrıs Haber | Kıbrıs Haber
Manşet

Ülke genelinde yoğun yağış ve fırtına etkili oluyor – DT Kıbrıs Haber

Ülke geneli şiddetli yağış ve fırtınanın etkisi altında..

Yağışların yarın da devam edeceği belirtilirken Milli Eğitim Bakanlığı Girne bölgesindeki tüm kamu ve özel okullar ile Tatlısu ilkokulu’nda yarın tatil verdi.

Sağanak yağışlar sabah saatlerinde özellikle kuzey kesimlerde etkili olurken, fırtına nedeniyle ise bazı bölgelerde olumsuzluklar yaşandı.

Hortum birçok bölgede zarara neden oldu..Alsancak’ta Deniz Kızı Otel bölgesinde bir işletmenin seraları söküldü, ayrıca bir reklam tabelası marketin Park yerine bulunan 2 aracın üzerine devrildi… Araçlarda Maddi hasar meydana geldi, şans eseri yaralanan olmadı.

Esentepe’de ise Cumhuriyet Caddesi üzerinde aşırı yağışlar nedeniyle oluşan toprak kayması sonucu yolda kopma ve çökme meydana geldi…
Söz konusu güzergah araç trafiğine kapatılırken, ulaşım köy içinde alternatif yollardan sağlanıyor…

Yağışlı ve rüzgarlı hava, Gazimağusa’da zarara yol açtı.

Maraş bölgesindeki 10-15 dönümlük sera hortum dolayısıyla “yerle bir” oldu.

Yağışlar kent merkezinde de su birikintileri oluşturdu. Atlılar köyünde dört evi su bastı.

Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Hüseyin Çavuş, şiddetli fırtınadan zarar gören Maraş bölgesi ve dolu yağışından etkilenen Alaniçi ve Yıldırım köylerine giderek incelemelerde bulundu.

Bölge halkı ve üreticilerle bir araya gelen Çavuş, bölgelerdeki zararların en kısa zamanda tazmin edilmesi amacıyla çalışma başlattı.

Yıldırım – Atlılar köyleri arasında bulunan Yıldırım köyünün çıkışındaki köprü, ise yağmur sularının yükselmesi nedeniyle trafik akışına kapatıldı.Ulaşım alternatif güzergahtan sağlanıyor.

Meteoroloji Dairesi Müdürü Sinan Güneş, şiddetli yağışların ve fırtınanın Çarşamba saat 18.00’e kadar etkili olacağını Perşembe itibarıyla bölgeyi terk edeceğini; hava sıcaklığının da 14-15 dereceye yükseleceğini duyurdu.

Esentepe’de ise Cumhuriyet Caddesi üzerinde aşırı yağışlar nedeniyle oluşan toprak kayması sonucu yolda kopma ve çökme meydana geldi.

Polis, ülke genelinde etkili olan yağışlar ve fırtına nedeniyle sürücüleri uyardı.. Yaşanacak olumsuzluklar karşısında vatandaşların “155 Polis İmdat ve 199 İtfaiye” ihbar hatlarını aramaları istendi.

Olumsuzluklara hızlıca müdahale edilebilmesi için bölgelerde kriz masaları da oluşturuldu.

Bir yanıt yazın