Türk doktorlardan tarihi başarı! Dünyada bir ilki gerçekleştirdiler

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

 

Türk doktorlardan tarihi başarı! Dünyada bir… Malatya İnönü Üniversitesi Karaciğer Nakil Enstitüsü, Türk doktorlarının dünya genelinde bir ilki başardığı 6’lı çapraz karaciğer nakli ameliyatıyla adından söz ettiriyor. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, bu tarihi olayı sosyal medya üzerinden duyurdu.

Malatya İnönü Üniversitesi Karaciğer Nakil Enstitüsü, dünya genelinde bir ilki gerçekleştirerek 6’lı çapraz karaciğer nakli ameliyatını başarıyla tamamladı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın duyurusuna göre, bu tarihi olay milyonlarca hastaya büyük umut oldu.

DÜNYA SAĞLIK TARİHİNE GEÇEN BAŞARI: 6’LI ÇAPRAZ KARACİĞER NAKLİ AMELİYATI

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımla Türk doktorlarının Malatya İnönü Üniversitesi Karaciğer Nakil Enstitüsü’nde gerçekleştirdiği çapraz karaciğer nakli ameliyatını duyurdu. Dünya genelinde birçok hastaya umut olacak bu başarı, Türk sağlık sektörünün ne kadar ileri düzeyde olduğunu bir kez daha gösterdi.

SAĞLIK BAKANI KOCA’DAN AÇIKLAMA: “DÜNYA GENELİNDE BİR İLK!”

Bakan Koca, paylaşımında 6’lı çapraz karaciğer nakli ameliyatının detaylarını açıklarken, “Çapraz nakil ameliyatları, kan ve doku uyuşmazlığı nedeniyle kendi vericilerinden organ alamayan hastalara umut oluyor. Bu ameliyatın dünya genelinde bir ilk olması, Türk doktorlarının sağlık alanındaki başarılarını bir kez daha kanıtlıyor” ifadelerine yer verdi.

PROF. DR. SEZAİ YILMAZ’DAN AMELİYAT SÜRECİNİ ANLATAN VİDEO: “ÜLKEMİZDE VE DÜNYADA UMUDA YOL AÇACAK!”

Malatya İnönü Üniversitesi Karaciğer Nakli Enstitüsü Başkanı Prof. Dr. Sezai Yılmaz, ameliyat sürecini anlatan bir video ile paylaşımda bulundu. Yılmaz, “Bu model hem ülkemizde hem de dünyada karaciğer nakli bekleyen hastalara umut olacaktır. Malatya’da 2’li, 3’lü, 4’lü, 5’li, 6’lı çapraz nakiller rutin bir işlem gibi yapılıyor. Çapraz karaciğer naklinin merkezi Malatya Üniversitesi olacak diye düşünüyorum” dedi.

DÜNYA SAĞLIK SEKTÖRÜ BU BAŞARIYI KONUŞUYOR!

Dünya genelinde birçok gelişmiş ülkede bile aynı gün gerçekleştirilemeyen 6’lı çapraz karaciğer nakli ameliyatının Türkiye’de başarıyla tamamlanması, Türk sağlık sektörünün geldiği noktayı gözler önüne seriyor. Bu başarı, uluslararası alanda Türk doktorlarına ve sağlık sistemine olan güveni artırarak, Türkiye’yi bir sağlık merkezi olarak daha da güçlendirecek gibi görünüyor.

“Türk doktorlardan tarihi başarı! Dünyada bir ilki gerçekleştirdiler” haberi, 26 Ocak 2024 tarihinde yazılmıştır. 26 Ocak 2024 tarihinde de güncellenmiştir. Sağlık kategorisi altında bulunan Türk doktorlardan tarihi başarı! Dünyada bir ilki gerçekleştirdiler haberi 2024 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Türk doktorlardan tarihi başarı! Dünyada bir ilki gerçekleştirdiler 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Sağlık konusunda 26 Ocak 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Türk doktorlardan tarihi başarı! Dünyada bir ilki gerçekleştirdiler

Yorumlar kapalı.