“TSK, Türkiye ve KKTC’nin hak ve menfaatlerini tavizsiz korumaya devam ediyor” – DT Kıbrıs Haber | Kıbrıs Haber
Türkiye

“TSK, Türkiye ve KKTC’nin hak ve menfaatlerini tavizsiz korumaya devam ediyor”

[ad_1]

TC Milli Savunma Bakanlığı basın bilgilendirme toplantısı yaptı.

Milli Savunma Bakanlığı Basın ve Halkla İlişkiler Müşaviri Deniz Albay Aktürk, yaptığı açıklamada, Pençe-Kilit Operasyonu bölgesinde geniş çaplı operasyonların devam ettiğini, bölgede her mağaraya girileceği ve o bölge terörden tamamıyla temizlenene kadar faaliyetlerin devam edeceğini belirtti.

Aktürk, “Irak ve Suriye’nin kuzeyi dahil son bir haftada 53 terörist etkisiz hale getirilmiştir. Böylece etkisiz hale getirilen terörist sayısı bu yıl içinde 995’e, 24 Temmuz 2015’ten bugüne kadar ise 38 bin 338’e ulaşmıştır” dedi.

Irak’ın kuzeyinde devam eden Pençe-Kilit Harekatı’nda bugüne kadar 586 teröristin etkisiz hale getirildiğini dile getiren Aktürk, değişik çaplarda toplam bin 316 silah ve 600 bine yakın mühimmat ele geçirildiğini, 2 bin 150 mayının tespit ve imha edildiğini, 614 mağara ve sığınağın ise kullanılamaz hale getirildiğini belirtti.
Aktürk, Pençe-Kilit Operasyonu bölgesinde dün bölücü terör örgütü mensuplarınca açılan taciz ateşi sonucu şehit olan 5 askere Allah’tan rahmet, ailelerine, TSK ve Türk milletine başsağlığı da diledi.

Aktürk ayrıca, Ege ve Doğu Akdeniz’deki gelişmelere de değindi.

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin Ege ve Akdeniz’de, ülkenin ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin hak ve menfaatlerini tavizsiz şekilde korumaya devam ettiğini belirtti.

Aktürk, “Ülkemiz, tüm sorunların uluslararası hukuka, iyi komşuluk ilişkilerine ve müttefiklik ruhuna uygun, barışçıl metotlarla, karşılıklı saygı ve diyalog yoluyla çözülmesinden yanadır ve bunun için büyük çaba harcamaktadır. Komşumuz Yunanistan ile son dönemde gelişen olumlu havanın devam ettirilmesi ve geliştirilmesi için karşılıklı çabalarımız sürmektedir.

Temennimiz, diyalog kanallarının açık tutulması, ikili ilişkilerimizde yakalanan pozitif gündemin devam etmesi, Ege Denizi’nin bir dostluk denizi haline gelmesidir” dedi.



[ad_2]

Bir yanıt yazın