Töre:Baf Direnişi şanlı mücadelemizin simgelerinden biri – DT Kıbrıs Haber – DT Kıbrıs Haber | Kıbrıs Haber
Manşet

Töre:Baf Direnişi şanlı mücadelemizin simgelerinden biri – DT Kıbrıs Haber

Cumhuriyet Meclisi Başkanı Zorlu Töre, Baf Direnişi ve Şehitleri Anma Günü nedeniyle düzenlenen törene katıldı.
Töre, ayrıca gün nedeniyle mesaj yayımladı.

Baf direnişinin Türk Mukavemet Teşkilatı’nın şanlı mücadelesinin simgelerinden biri olduğunu belirten Başkan Töre, “Şehitler verdik ama EOKA çetelerine asla teslim olmadık” dedi.

Töre, mesajında şunları kaydetti:

“Baf direnişi, Türk Mukavemet Teşkilatının destan yazdığı Baf Sancağı’na “gazi” unvanı verildiği gündür. Kıbrıs Türkü mücadele yıllarında EOKA çetelerine karşı verilen mücadele de kahramanlık destanı yazmıştır. O dönemde çatışmalarda şehitler verilmiş ancak teslim olunmamıştır.
Bugün şehit kanlarıyla sulanan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti toprakları bizlere kutsal emanettir. Toplu katliamlara ve soykırıma maruz kalan halkımız saldırılar karşısında geri adım atmamış ve Anavatan Türkiye Cumhuriyeti’nin gelmesiyle devletimizi kurmuştur.
Bundan sonra bizlere düşen görev bize emanet edilen vatan, bayrak ve istiklal aşkını devam ettirmek ve bizden sonraki nesillere aktarmaktır.
Şehitlerimize ve ebediyete kavuşan bütün direnişçilere rahmet dilerim. Ruhları şad olsun. Hayatta olan Mücahit ve mukavemetçilere sağlıklı ömürler temenni ederim.”

Bir yanıt yazın