Töre, Şentop ile birlikte Cumhurbaşkanlığı Külliyesi ve Meclis Yerleşkesi inşaatlarını inceledi – DT Kıbrıs Haber – DT Kıbrıs Haber | Kıbrıs Haber
Türkiye

Töre, Şentop ile birlikte Cumhurbaşkanlığı Külliyesi ve Meclis Yerleşkesi inşaatlarını inceledi – DT Kıbrıs Haber




Cumhuriyet Meclisi Başkanı Zorlu Töre, ülkede temaslarda bulunan Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) eski Başkanı Prof. Dr. Mustafa Şentop ile birlikte Cumhurbaşkanlığı Külliyesi ve Meclis Yerleşkesi inşaat alanında incelemelerde bulundu.

Burada Töre ve Şentop’a inşaat firması tarafından süreç ile ilgili bilgiler verilirken, projenin sunumu da yapıldı.
Daha sonra inşaat alanı gezildi.

Burada bir açıklama yapan TBMM eski Başkanı Prof. Dr. Mustafa Şentop, KKTC Cumhurbaşkanlığı ile Meclis’in aynı yerde olmasının adeta bir Yönetim Külliyesine dönüşeceğini belirterek, 20 Temmuz 2022’de Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın KKTC’de verdiği müjde ile projeye başlandığını anımsattı.

Bir devletim kurumlar ve fiziki yapılarla da kendini tahkim etmesi gerektiğine vurgu yapan Şentop, bu anlamda binaların sembol olarak güzel bir eser olacağına inandığını söyledi.
İki devletli çözüm tezinin Kuzey Kıbrıs’ta bir Türk devletinin tescili anlamına gelen önemli bir adım olduğunu dile getiren Şentop, Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın BM Genel Kurulu’nda KKTC’nin bağımsızlığının tanınması yönünde yaptığı çağrının önemine dikkati çekti.

Kendisinin de TBMM Başkanlığı döneminde de bütün platformlarda bu tezi savunduğunu ifade eden Şentop, Meclis Yerleşkesi ve Cumhurbaşkanlığı Külliyesinin bu anlamda çok önemli bir adım olduğunu kaydetti.
Şentop, emeği geçen herkesi tebrik ederken Kıbrıs’taki bir Türk devletine yakışan eserler ortaya çıkacağına inandığını belirtti.

Cumhuriyet Meclisi Başkanı Zorlu Töre de konuşmasında binaların tamamlanması ile KKTC’nin özgül ağırlığı ve yönetsel gücünün daha da artacağına işaret ederek iki yerleşkenin de ciddi bir ihtiyaç olduğunu söyledi.

Töre, bağımsız bir devlet olarak yoluna devam eden KKTC’nin eskimiş yapılardan Anavatan Türkiye’nin desteği ile kurtulmuş olacaklarını kaydetti.
15 Kasım CumhuriyetBayramında binaların bitmesinin hedeflendiğine değinen Töre: “Hayırlı, uğurlu olsun” dedi.



Bir yanıt yazın