Töre, Milli Arşiv ve Araştırma Dairesi’ni ziyaret etti – DT Kıbrıs Haber – DT Kıbrıs Haber | Kıbrıs Haber
Manşet

Töre, Milli Arşiv ve Araştırma Dairesi’ni ziyaret etti – DT Kıbrıs Haber

Cumhuriyet Meclisi Başkanı Zorlu Töre, Kıbrıs Türklerinin mazisini milli arşivde idrak ettiklerini geçmişe uzanan köklerini de daha fazla öğrendiklerini söyledi.

Başkan Töre, Milli Arşiv ve Araştırma Dairesi’ni ziyaret etti. Töre’yi ziyaretinde Milli Arşiv ve Araştırma Dairesi Müdürü Ejdan Sadrazam karşıladı ve bilgilendirmede bulundu.

Sadrazam, Kıbrıs Türkünün adadaki varlığını tescil ve yayma misyonları olduğunu söyledi, Başkan Töre’ye verdiği destekten dolayı da teşekkür etti.

Osmanlılar öncesinde Selçuklu Devleti’nin Kıbrıs’ı Türk ve İslam medeniyeti ile buluşturma çabası olduğunu anımsatan Başkan Töre de, “yapılan bu çalışmaların izleri milli arşivde vardır” dedi.
Başkan Töre, Kıbrıs Türklerinin 1. Dünya, Çanakkale ve İstiklal harbinde hem madden hem de manen yardımlarını olduğunu kaydederek Kurtuluş Savaşı’na bizzat katılanların olduğunu ifade etti.
Töre, tarihin araştırıldığı takdirde Kıbrıslı Türklerin sadece coğrafya olarak Türk milletinden ayrı olduğunun belgelendiğini söyledi.

Milli Arşiv ve Araştırma Dairesi’nin personel sayısında ciddi eksiklik olduğu bilgisinin kendisiyle paylaşıldığını belirten Başkan Töre, bu sıkıntının giderilmesi gerektiğini kaydetti.
Töre, ecdadımızı kendimizin iyi bilmesi ve gençlere aktarması gerektiğini ifade ederek, Milli Arşiv ve Araştırma Dairesi Müdürü Ejdan Sadrazam ile çalışanları tebrik etti.

Bir yanıt yazın