Tembel çocuklar, hastalıklı yetişkinler mi oluyor? – DT Kıbrıs Haber | Kıbrıs Haber
Sağlık

Tembel çocuklar, hastalıklı yetişkinler mi oluyor?

Tembel çocuklar, hastalıklı yetişkinler mi o… İngiltere’de yapılan bir araştırmaya göre, çocukluk dönemindeki hareketsiz yaşam tarzının atardamar sertleşmesi riskini artırdığı belirlendi. 1339 kişinin 13 yıl boyunca takip edildiği araştırmada, günde 6 saatten 9 saate çıkan hareketsizlik süresinin etkileri araştırıldı.

HAREKETSİZ ÇOCUKLUK, ATARDAMAR SERTLEŞMESİNE YOL AÇIYOR!

İngiltere’de yapılan bir araştırmaya göre, çocukluk dönemindeki hareketsiz yaşam tarzının atardamar sertleşmesi riskini artırdığı belirlendi. 1339 kişinin 13 yıl boyunca takip edildiği araştırmada, günde 6 saatten 9 saate çıkan hareketsizlik süresinin atardamar sertleşmesi riskini yüzde 10 oranında artırdığı tespit edildi.

Araştırmacılar, çocukluk ve gençlik dönemlerinde en az 3 saatlik hafif fiziksel aktivitenin atardamar sertleşmesi riskini en aza indirmeye yardımcı olabileceğini vurguluyor.

Araştırmadan Öne Çıkan Noktalar:

  • Çocukluk dönemindeki hareketsizlik atardamar sertleşmesi riskini artırıyor.
  • Günde 6 saatten 9 saate çıkan hareketsizlik süresi riski yüzde 10 artırıyor.
  • Günde en az 3 saatlik hafif fiziksel aktivite riski azaltıyor.
  • Atardamar sertleşmesi kalp krizi ve felç riskini artırıyor.

Araştırmanın bulguları, “Acta Physiologica” dergisinde yayımlandı.

 

“Tembel çocuklar, hastalıklı yetişkinler mi oluyor?” haberi, 27 Mart 2024 tarihinde yazılmıştır. 27 Mart 2024 tarihinde de güncellenmiştir. Sağlık kategorisi altında bulunan Tembel çocuklar, hastalıklı yetişkinler mi oluyor? haberi 2024 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Tembel çocuklar, hastalıklı yetişkinler mi oluyor? 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Sağlık konusunda 27 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Bir yanıt yazın