“Tek Ruh Tek Zafer” BRT U16 Kadınlar Basketbol Şampiyonası baṣladı – DT Kıbrıs Haber | Kıbrıs Haber
Manşet

“Tek Ruh Tek Zafer” BRT U16 Kadınlar Basketbol Şampiyonası baṣladı

 

Bayrak Radyo Televizyon Kurumu’nun 60’ıncı kuruluş yıldönümü etkinlikleri çerçevesinde organize edilen “Tek Ruh Tek Zafer” temalı BRT U16 kadınlar basketbol şampiyonası başladı.

Levent Spor Kulübü’nün ev sahipliğinde gerçekleştirilen Şampiyonada Türkiye ve Azerbaycan’dan gelen takımlar da mücadele ediyor.

Şampiyonanın açılışında konuşan Bayrak Radyo Televizyon Kurumu Müdürü Meryem Özkurt, 25 Aralık 1963’de kurulan Bayrak Radyo Televizyon Kurumu’nun 60 yıldır Kıbrıs Türkü’nün sesini dünyaya duyurduğunu söyledi.

Özkurt “Bizler aynı dili farklı lehçelerle konuşan devletlerin insanlarıyız. Ev sahipliği için Levent Okullarına teşekkür ediyorum. Türkiye ve Azerbaycan’dan gelen takımlarımıza hoş geldiniz diyorum. İyi bir şampiyona olsun” dedi.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Basketbol Federasyonu Başkanı Orhun Mevlit ise Levent Spor ve Levent Kolejinin kadın basketbolu ile KKTC’yi yurtdışında her zaman gururlandırdığını kaydetti.

Şampiyona ile iki gün boyunca basketbolun doya doya keyfinin yaşanacağını belirten Mevlit, “bizler sürdürülebilir basketbol ailesini büyütmek için buradayız. Burada olmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar ise organizasyona katkı koyanları tebrik etti, konuk takımları KKTC’de görmekten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

KKTC’de çocuklara ve gençlere sporda uygulanan ambargoların çağdışı olduğunu vurgulayan Tatar, “TC Cumhurbaşkanı Erdoğan, her vesile ile uluslararası topluma bunun çağ dışı olduğunu ifade ediyor. Bizlerin kudreti, sizlerin desteği ile tüm bu engeller aşama aşama aşılmaktadır” dedi.

Levent okullarını ve BRTK’yi organizasyon için kutlayan Tatar, “bugün esas olan kardeşliktir. Sizlerin oyunları bizleri daha da yakınlaştıracaktır. Anavatan Türkiye, Azerbaycan ve KKTC birlikte daha güçlü olacaktır” diye konuştu.

 

Konuşmaların ardından Şampiyona’nın açılış hava atışını Meclis Başkanı Zorlu Töre yaptı.

BRT U16 kadınlar basketbol Şampiyonası, oynanacak altı karşılaşmanın ardından yarın saat 14.00’te düzenlenecek ödül töreniyle tamamlanacak…

 

Bir yanıt yazın