Tatar:Halkımızın refahı ve müreffeh yaşamı için ekonomik olarak KKTC’yi geliştirmek her zaman temennimiz olmaya devam edecektir – DT Kıbrıs Haber | Kıbrıs Haber
Türkiye

Tatar:Halkımızın refahı ve müreffeh yaşamı için ekonomik olarak KKTC’yi geliştirmek her zaman temennimiz olmaya devam edecektir




Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Karabük Ticaret ve Sanayi Odası heyetini kabul ederek görüştü.

Cumhurbaşkanı Tatar kabulde yaptığı konuşmada, KKTC olarak ekonomik kalkınma süreçlerinde Türkiye Cumhuriyeti kurum ve kuruluşları ile uyum ve iş birliği içinde olduklarını belirterek Karabük Ticaret ve Sanayi Odası heyetini kabul etmekten dolayı duyduğu memnuniyeti ifade etti.

Türkiye Cumhuriyeti ile karşılıklı ziyaretleri önemsediklerini dile getiren Cumhurbaşkanı Tatar, iki devletli siyaseti dünyaya duyurmaya devam ettiklerini belirterek egemen eşitliğin önemini vurguladı. Türkiye Cumhuriyeti ile aramızdaki bağları koparmak ve Türkiye’yi dışlamak amaçlı oyunlara izin vermeyeceklerini kaydeden Cumhurbaşkanı Tatar, Türkiye’nin garantörlüğü ve Türk askerinin varlığını Kıbrıs Türklerinin çok önemsediğini söyledi.

Turizm, yükseköğretim ve sanayi alanlarında gelişmelere değinen Cumhurbaşkanı Tatar, teknoloji ve bilişim sektöründe de gelişmeler olduğunu anlattı.

Türkiye Yüzyılı’ndaki başarıların KKTC’ye yansımalarıyla daha güçlü bir KKTC temennisinde bulunan Cumhurbaşkanı Tatar, “Halkımızın refahı ve müreffeh yaşamı için ekonomik olarak burayı geliştirmek her zaman temennimiz olmaya devam edecektir” dedi.

KKTC’nin altyapısının yaşanan kriz ve felaketleri aşabilecek noktada olduğunu gösterdiğini ve geleceğe umutla bakmak gerektiğini belirten Cumhurbaşkanı Tatar, Karabük Ticaret ve Sanayi Odası ile iş birlikleri için çalışmalar yapılabileceğini sözlerine ekledi.



Bir yanıt yazın