Tatar:” Yolcular pasaportunun yanında bir de PCR belgesi getirebilir “ – DT Kıbrıs Haber | Kıbrıs Haber
KıbrısManşet

Tatar:” Yolcular pasaportunun yanında bir de PCR belgesi getirebilir “



Başbakan Ersin Tatar, mecliste kürsüye çıkarak muhalefet milletvekillerinin bazı eleştirilerini yanıtladı ve bilgi verdi.
“Son 50-55 gündür hem sağlık hem de ekonomik yönünden koronavirüs ile mücadele etmeye çalışıyoruz” diyen Tatar, “salgının bu şekilde atlatılıyor olması hepimize güven vermektedir” ifadesini kullandı.
Tatar, “Doğru zamanda doğru yapılan işlerle bu işi toparlayabileceğimize inanıyorum. Ancak şu anda biz de tam anlamıyla önümüzü göremiyoruz.  Bütün dünya da göremiyor.  ABD’de 30 milyon yeni işsiz ortaya çıktı. O kadar büyük sıkıntıdan bahsediyoruz. Bizim ülkemizde yaşananlara baktığımızda o kadar büyük boyutta değildir” şeklinde konuştu.
Ekonomide GSMH’da küçülme olabileceğini ifade eden Tatar, farklı kurumların farklı tahminleri olmasının da doğal olduğunu zira farklı verilerin kullanılıyor olduğunu kaydetti.
“Bu aşamadan sonra önemli olan sektörleri harekete geçirmek” diyen Tatar “ Turizmde bir hazırlık başladı. Tabii yolcular ne zaman nasıl gelecek şu anda belli değil. Yolcular belki pasaportunun yanında bir de PCR belgesi getirecek” ifadelerini kullandı.
Bugün yap-sat sektöründe büyük bir ilgi ve alakanın olduğunu memnuniyetle duyduğunu kaydeden Tatar, “KKTC’nin bu işten başarıyla çıkması bize ümit ve cesaret veriyor. Başta sağlık çalışanları olmak üzere, görev yapan herkesi kutlamak istiyorum. Kıbrıs Türk halkı bu süreçte bir başarıya imza atmıştır. Bunu bütün dünya da görüyor, tanısa da tanımasa da” dedi.
“Ekonomide bir takım düzenlemelerle bu süreci atlatacağımıza inanıyorum” diyen Başbakan Tatar, tüm sektörlerin Mayıs, haziran ve Temmuz ayları için plan yapmakta olduğunu, Türkiye’nin de katkılarıyla bu sürecin atlatılacağını belirtti.
Eleştiriler yapılırken,  o günün şartlarına göre nasıl kararlar alındığına bakmak gerektiğini söyleyen Tatar konuşmasını “Geleceğimize olan güven tamdır.  Temastan kalabalıktan uzak durmaya çalışmamız gerekir. Rehavete kapılmadan, maskeli yaşam, mesafeli yaşam kurallarına uymalıyız. Ekonomi de çarkların dönmesiyle doğru noktaya gidecektir.” Sözleriyle konuşmasını noktaladı.

Detay

DT Kıbrıs Haber