Tatar: Doğrudan uçuş sorununun çözümü için Kıbrıs Türk Diasporası ve TC ile çalışıyoruz – DT Kıbrıs Haber | Kıbrıs Haber
Manşet

Tatar: Doğrudan uçuş sorununun çözümü için Kıbrıs Türk Diasporası ve TC ile çalışıyoruz

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, İngiltere Kıbrıs Türk Ticaret Odası Başkanı Muhammet Yaşarata ile İngiltere Kıbrıs Türk Ticaret Odası Koordinatörü Nafiya Horozoğlu ile biraraya geldi.

Doğrudan uçuş sorununun çözümü için girişimlerin sürdüğünü kaydeden Tatar, ayrıca yurt dışında yaşayan Kıbrıs Türklerinin de seçimlerde oy kullanmaları çalışmalarını yakından takip ettiğini belirtti.

İngiltere Kıbrıs Türk Ticaret Odası heyetini kabul eden Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, yurt dışında yaşayan Kıbrıs Türklerine çok önem verdiklerini belirtti.

İngiltere’ye doğrudan uşuş olmamasının sıkıtnılarına işaret eden Cumhurbaşkanı Tatar, oradaki Kıbrıs Türk Diasporası ve Türkiye Cumhuriyeti’nin katkıları ile bu konunun çözümü için girişimleri olduğunu söyledi.

Yurt dışında yaşayan Kıbrıs Türklerinin seçimlerde oy kullanmaya yönelik talepleri bulunduğunu da anımsatan Cumhurbaşkanı, oy kullanımının her KKTC vatandaşının hakkı olduğuna inandığını, bu konu ile hükümetin yakından ilgilendiğini ve kendisinin de bunun takipçisi olduğunu belirtti.

Cumhurbaşkanı Tatar, yurt dışında yaşayan Kıbrıs Türklerinin adaya yatırım yapıp birikimlerini burada değerlendirmelerinin de hem siyasi hem de ekonomik olarak büyük önem taşıdığını söyledi.

Görüşmede konuşan Muhammet Yaşarata ise İngiltere’de yaşayan 300 binden fazla Kıbrıslı Türk bulunduğunu söyleyerek, “İngiltere’nin birçok yerinde Belediye Meclis Üyeliklerindeki kazanımlarımız ve son olarak da 250,000 nüfusa sahip Bexley Belediye Başkanı olarak seçilen Ahmet Durmuş’un başarısı, toplumumuzun ulaştığı önemli konumları simgelemektedir” dedi.

Yaşarata, İngiltere’de yaşayan Kıbrıslı Türklerin Kıbrıs’taki seçimlere katılımı için yasal düzenlemelerin yapılması çağrısında da bulundu.

KKTC’ye turist, diaspora ve öğrenci taşımacılığını geliştirmek amacıyla özel ve devlet destekli bir havayolu ortaklığı kurma çağrısı da yapan Yaşarata, “Biz, KKTC’nin geleceğine inanıyor ve bu vizyoner projeye destek olmaktan gurur duyuyoruz. Bu ortaklık, KKTC’nin dünya sahnesindeki yerini güçlendirecek ve uzun vadeli ekonomik kalkınmanın yolunu açacaktır” dedi.

Bir yanıt yazın