Tarım Bakanlığı ile Merit Oteller arasında iş birliği protokolü imzalandı Mersinlik bölgesine 50 bin fidan dikildi – DT Kıbrıs Haber – DT Kıbrıs Haber | Kıbrıs Haber
Manşet

Tarım Bakanlığı ile Merit Oteller arasında iş birliği protokolü imzalandı Mersinlik bölgesine 50 bin fidan dikildi – DT Kıbrıs Haber



Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanlığı ile Merit Internatıonal Oteller arasında imzalanan iş birliği protokolü çerçevesinde yangında zarar gören 34 hektar ağaçlandırılıyor.

Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanlığı ile Merit Internatıonal Oteller arasında, “Anı Ormanı Protokolü’’ imzalandı. Protokol kapsamında, Mersinlik bölgesinde çıkan orman yangınında zarar gören 34 hektar alana, 50 bin fidan dikimi gerçekleştirildi.

Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Hüseyin Çavuş yaptığı konuşmada adanın yeşil olabilmesi için, Bakanlık olarak ellerinden gelen çabayı gösterdiklerini söyledi.

Geçmişte yaşanan Beşparmak, Tepebaşı ve Kantara bölgelerindeki orman yangınlarının vatandaşların yüreğini dağladığını kaydeden Çavuş, Orman Dairesi Müdürlüğü bu yıl 200 bin fidan dikimi gerçekleştirdiğini belirtti.

Çavuş, fidan dikimi gibi uygulamaların, çevre bilincinin artırılması ve doğal kaynakların korunması konusunda toplumda farkındalık oluşturmak açısından büyük önem taşıdığını da vurguladı.

Merit Internatıonal Yönetim Kurulu Başkanı Hande Tibuk ise 50.inci yıllarını kutlama çerçevesinde KKTC’ye hatıra ormanı katkısı yapmak istediklerini belirterek, “Tarım ve Orman Bakanlığı ile iş birliği çerçevesinde her yıla bin fidan deyip 50 bin fidanın dikilmesine vesile olduk’’ dedi.

Bir yanıt yazın