“SÜTEK Boğaziçi Süt Toplama Merkezi” açıldı – DT Kıbrıs Haber | Kıbrıs Haber
Manşet

“SÜTEK Boğaziçi Süt Toplama Merkezi” açıldı



Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanlığı, Kıbrıs Türk Süt Endüstrisi Kurumu ile Avrupa Birliği projesi olan “SÜTEK Boğaziçi Süt Toplama Merkezi” açıldı.
Açılış, İskele ilçesine bağlı Boğaziçi köyünde gerçekleştirildi.

Açılışta konuşan SÜTEK Başkanı Mehmet Karadayı, pilot bölge Boğaziçi’nde hizmete başlayan merkezin, gıda güvenliği, hijyen ve kaliteli süt üretimi sağlanmasına katkı sağlayacağını kaydetti.
Kıbrıs Türk Hayvan Üreticileri Birliği Genel Sekreteri Adil Onalt da, küçük baş hayvancılığı geliştirmek için çalıştıklarını kaydetti.

İskele Belediye Başkanı Hasan Sadıkoğlu da, merkezin hizmete girmesiyle süt üretiminde kalite ve hijyenin, hayvancılara ise kolaylık sağlanacağını belirtti.
CTP İskele Milletvekili Biray Hamzaoğulları da, topraklara sahip çıkma açısından böyle önemli adımların atılmasının devamını diledi.

Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Hüseyin Çavuş ise, üretime destek vermeye her zaman devam edeceklerini kaydederek, büyük başta yakalanan başarının küçük başta da yakalanacağına inanç belirtti.

Üretime ve üreticiye verilen desteğin hükümetleri zamanında arttığına işaret eden ve desteklerle ilgili bilgi veren Çavuş, bu merkezle 20 milyon litre küçük baş sütü toplamayı hedeflediklerini söyledi. Üretimin korunması ve desteklenmesiyle daha kaliteli, hijyen ve güvenli ürün ortaya çıkacağını ifade eden Çavuş, 12 yıldır atıl olan merkezin Başbakan Üstel’in öncülüğünde hizmete açıldığını kaydetti.

Başbakan Ünal Üstel de, hükümet olarak yarım kalan ve yeni projelere imza atmak için çalıştıklarını söyledi. Üstel, bugün de 12 yıldır hizmete giremeyen bir merkezi hizmete kazandırdıklarını belirtti.

Su projesi ve yeni havalimanı sonrası Türkiye’den kabloyla elektrik getirilmesi için çalışmaların sürdüğünü, böylece yeşil enerjinin önünün açılacağını ifade eden Üstel, yarım kalan bir proje olan merkezin bölge üreticisi için hayata geçirilmesinin önemine dikkat çekti.
Küçük baş üretime destek verecek merkezin süt üretimine önemli katkısı olacağını ifade eden Üstel, bölgeyi hem elektrik altyapısı, hem de üretime verilecek destekle güçlendirmeye devam edeceklerini vurguladı.

“Üreten toplum yok olmayacaktır” diyen Üstel, üretime sarılarak, toprağa tırnak geçirmeye ve gençlerin ev sahibi olmasına olanak sağlamaya devam edeceklerini söyledi. Üstel, gençlere yönelik kırsal kesim arsaları, sosyal konut, kredi desteği, altyapı geliştirme gibi konularda yatırım yapmaya devam edeceklerini, üretime katmak, üretmesine yardımcı olmak için desteklere devam edeceklerini kaydetti.
Konuşmaların ardından merkezin açılışı yapıldı ve Başbakan Üstel’e merkezin çalışmasıyla ilgili teknik bilgi verildi.

brt

Bir yanıt yazın