Şehit Milletvekili Cengiz Ratip Cumhuriyet Meclisi’nde törenle anıldı – DT Kıbrıs Haber – DT Kıbrıs Haber | Kıbrıs Haber
Manşet

Şehit Milletvekili Cengiz Ratip Cumhuriyet Meclisi’nde törenle anıldı – DT Kıbrıs Haber

1964 tarihinde kurulan bir pusu sonucunda katledilen ve naaşı halen bulunamayan Şehit Milletvekili Cengiz Ratip, Cumhuriyet Meclisi’nde adının verildiği Kütüphanede düzenlenen törenle anıldı.

Saygı duruşu ile başlayan törende ilk olarak Ratip’in özgeçmişi okundu.

Daha sonra aile adına Cengiz Ratip’in oğlu Birtan Gökeri söz aldı.
Şehit babasının gömü yeriyle ilgili bir bilgi bulunmadığını kaydeden Gökeri, Babasının vasiyetinin “ben ölürsem kimsenin bilmediği çalıların çırpıların içerisinde yatayım” şeklinde olduğunu hatırlatarak, babasının artık mezarının bulunmasını istemediğini yattığı yerde huzurla uyumasını istediğini söyledi.

Babasının kendilerine kısa süren ömründe onurlu ve şerefli bir miras bıraktığını belirten Gökeri, annesinin kaleme aldığı notları paylaşarak, babasının sevilen, sayılan örnek bir insan olduğuna değindi.

Cumhuriyet Meclisi Başkanı Zorlu Töre de, Cengiz Ratip için bir kabir olmasını istediklerini ancak bunun bir türlü gerçekleşmediğini söyledi.

Aradan 60 yıl geçtiğini, Cengiz Ratip’in dört evladının babasız büyüdüğünü anımsatan Başkan Töre, şehitlerin kendilerine devlet, millet ve vatan topraklarını miras bıraktığını kaydetti.

Türkiye’nin garantörlüğünün asla sulandırılmaması gerektiğini vurgulayan Başkan Töre, Rumların Enosis isteklerinin ve kilisenin verdiği eğitimin ortada olduğunu ifade etti.

Başkan Töre, Şehit Cengiz Ratip isminin Cumhuriyet Meclisi’nin kütüphanesine verilmesinin isabetli bir karar olduğunu, şehit milletvekilinin aralarında yaşadığını söyledi.

Bir yanıt yazın