Şampiyon Melekler Anıt ve Peyzaj Proje yarışması için başvurular başladı – DT Kıbrıs Haber – DT Kıbrıs Haber | Kıbrıs Haber
KKTC

Şampiyon Melekler Anıt ve Peyzaj Proje yarışması için başvurular başladı – DT Kıbrıs Haber

[ad_1]

Başbakanlık, Gazimağusa Belediyesi ile Kıbrıs Türk Mimar ve Mühendisler Odası tarafından yürütülen Şampiyon Melekler Anıtı ve Peyzaj yarışmasının duyurusu Gazimagusa Belediyesi’nde yapılan toplantıyla açıklandı.

Şampiyon Melekleri Yaşatma Derneği Başkanı Ruşen Karakaya, toplantının yarışma başvurularının başladığına dair duyuru niteliğinde olduğunu belirtti.
Karakaya, projenin Şampiyon Melekler’in ne kadar kıymetli olduğunu gösteren ve büyük etki bırakacak bir anıt olacağına inanç belirtti.

Kıbrıs Türk Mimar ve Mühendisler Odası Baskanı Tunç Adanır da, belli bir süreden beridir yarışmayla ilgili çalışma yürütüldüğünü anlattı.
Yarışma başvurularının 6 Şubat’ta sona ereceğini söyleyen Adanır, 27 Şubat’ın ise proje teslim tarihi olduğunu belirtti. Adanır, Mağusa’ya ve Ülkeye melekleri unutturmayacak kalıcı bir eser kazandırılacağını söyledi.

Gazimağusa Belediye Başkanı Süleyman Uluçay ise, önemli bir konuda adım atıldığını ifade ederek, başta Başbakanlık olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür etti.

brt



[ad_2]

Bir yanıt yazın