Sahurda tok tutan ve susatmayacak besinler

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

 

Diyetisyen Balkan açıkladı: Sahurda tok tuta… Diyetisyen Cemre Balkan, sahurda tok tutan ve susatmayan yumurta, süt, süt ürünleri, sebze, meyve, tahıllı ekmek ve yağlı tohumları bulunan besinlerinin doğru tercihler olduğunu belirtti.

Diyetisyen Cemre Balkan, sahurda tok tutan ve susatmayan besinler hakkında bilgi vererek, yumurta, süt, süt ürünleri, sebze, meyve, tahıllı ekmek ve yağlı tohumların doğru tercihler olduğunu belirtti. Ramazan ayının yaklaşmasıyla birlikte, sahur ve iftar öğünlerinde dengeli beslenmenin önemini vurgulayan Balkan, bu öğünlerde tüketilen yiyeceklerin uzun süre tok tutucu özelliklere sahip olması gerektiğini ifade etti. Ayrıca, iftarın hemen ardından aşırı yağlı ve şekerli yiyeceklerden kaçınılması, su tüketiminin artırılması konusunda da uyarılarda bulundu.

“SAHURDA TOK TUTAN VE SUSATMAYACAK BESİNLER TERCİHİNİZ OLSUN”

Diyetisyen Cemre Balkan, sahurda yeterli ve dengeli beslenmenin önemini vurgulayarak, “Normal zamanda olduğu gibi oruç tutarken de yeterli ve dengeli beslenmek altın kural. Yemeklerin seçiminde çok yağlı, çok tuzlu ve aşırı tatlı besinlerden kaçınmak gereklidir. Bunların yerine hazmı kolay, mide-barsak sisteminde uzun süre kalabilen sebze, meyve ve tam tahıl ürünleri tercih edilmelidir. Sahur öğününüzü mutlaka yapın. Sahurda tok tutan ve susatmayacak besinler tercihiniz olsun. Yumurta, süt ve süt ürünleri, sebze meyve, tahıllı ekmek ve yağlı tohumları tercih edebilirsiniz” şeklinde önerilerde bulundu.

“RAMAZAN’DA FAZLA ÇAY-KAHVE TÜKETİMİNDEN UZAK DURUN”

Diyetisyen Cemre Balkan, iftarda çorba ile başlamanın sindirim sistemini rahatlatabileceğini belirterek, büyük porsiyonlar yerine aralıklı ve küçük porsiyonlar şeklinde beslenmenin önemine dikkat çekti. İftar ve sahur arasında sık sık su içmenin önemli olduğunu vurgulayan Balkan, günde 2-2,5 litre su içmenin yeterli olacağını ifade etti. Ayrıca, sıvı ihtiyacını karşılamak için süt, ayran, sade soda, taze sıkılmış meyve-sebze suları, ıhlamur ve kuşburnu gibi bitki çaylarını önerdi. Çay ve kahvenin diüretik etkisi olduğunu belirten Balkan, bu içeceklerin aşırı tüketiminden kaçınılması gerektiğini söyledi. Tatlı ihtiyacını meyvelerle karşılamayı öneren Balkan, sütlü tatlılar ya da dondurmanın daha sağlıklı alternatifler olabileceğini belirtti. İftardan 1-2 saat sonra kısa mesafeli yürüyüşlerin sindirime yardımcı olabileceğini de ekledi.

“Diyetisyen Balkan açıkladı: Sahurda tok tutan ve susatmayacak besinler” haberi, 09 Mart 2024 tarihinde yazılmıştır. 09 Mart 2024 tarihinde de güncellenmiştir. Sağlık kategorisi altında bulunan Diyetisyen Balkan açıkladı: Sahurda tok tutan ve susatmayacak besinler haberi 2024 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Diyetisyen Balkan açıkladı: Sahurda tok tutan ve susatmayacak besinler 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Sağlık konusunda 09 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Sahurda tok tutan ve susatmayacak besinler

Yorumlar kapalı.