Eklem ağrısını ve ülseri anında yok ediyor!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

 

Osmanlı’dan mucizevi bitki: Eklem ağrısını v… Osmanlı mutfağının vazgeçilmez bir parçası olan ve “demirhindi” olarak bilinen bu besin, ne yazık ki günümüzde çok fazla tüketilmiyor. Oysa ki, eklem ağrıları ve ülser gibi birçok sağlık sorununa karşı doğal bir ilaç olarak biliniyor.

Hem mutfakta hem de tıbbi amaçlarla kullanılan demirhindi, bizlere Osmanlı’dan kalan en büyük miraslardan biri. 

Demirhindi, Osmanlı döneminden günümüze kadar uzanan, şifalı besinlerden biri. İnsan sağlığına çeşitli yararları bulunan, tatlı-ekşi bir aromaya sahip olan demirhindi gerek lezzeti gerek sağlık üstündeki etkilerinden dolayı Osmanlı mutfağında oldukça fazla kullanılıyordu. Peki, demirhindi yararları nelerdir? İşte cevabı…

demirhindi-faydalari-1.jpg

DEMİRHİNDİ FAYDALARI

  • Eklem ağrılarını ve iltihaplanmayı azaltır.

  • Mide ülserinin tedavisinde yardımcı olur.

  • Sindirim sistemini düzenler.

  • Bağışıklık sistemini güçlendirir.

  • Kan şekerini dengeler.

  • Kansızlığı önler.

demirhindi-faydalari-2.jpgSindirim sistemi için oldukça faydalıdır ve kabızlığa da iyi gelir.Eklem ağrıları üzerinde etkili olduğu kanıtlanmıştır.Bir kase demirhindi meyvesi, günlük magnezyum ihtiyacının yüzde 28’n karşılar.Gargara olarak kullanıldığında ağız yaralarına da iyi gelir.Midedeki asit salgısını azalttığı için ülsere iyi gelir.Ciltteki kir ve çillerin rengini açmaya yardımcı olur.Gut ve eklem iltihaplanmasında rahatlama sağlar.

 

“Osmanlı’dan mucizevi bitki: Eklem ağrısını ve ülseri anında yok ediyor!” haberi, 09 Mart 2024 tarihinde yazılmıştır. 09 Mart 2024 tarihinde de güncellenmiştir. Sağlık kategorisi altında bulunan Osmanlı’dan mucizevi bitki: Eklem ağrısını ve ülseri anında yok ediyor! haberi 2024 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Osmanlı’dan mucizevi bitki: Eklem ağrısını ve ülseri anında yok ediyor! 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Sağlık konusunda 09 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Eklem ağrısını ve ülseri anında yok ediyor!

Yorumlar kapalı.