Rusya Herson’u vurdu: 7 ölü, 20 yaralı – DT Kıbrıs Haber | Kıbrıs Haber
Dünya

Rusya Herson’u vurdu: 7 ölü, 20 yaralı

[ad_1]

Rusya’nın Ukrayna topraklarına saldırıları devam ediyor.

Rusya’nın Ukrayna’nın Herson bölgesine düzenlediği bombardımanda 1’i bebek toplam 7 kişi hayatını kaybetti, 20 kişi de yaralandı.

Ukrayna İçişleri Bakanı Ihor Klymenko saldırı ile ilgili yaptığı açıklamada, “Teröristler sivilleri öldürmeyi asla kendi istekleri ile bırakmayacaklar. Teröristler güç kullanılarak durdurulmalı. Başka hiçbir şeyden anlamıyorlar” ifadelerini kullandı. Klymenko, Hayatını kaybedenler arasında Shyroka Balka köyünde bir çift ile 23 günlük bebeklerinin olduğunu aktardı.

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy ise Telegram kanalından paylaştığı görüntüde, Rusya’nın Ukrayna’ya yönelik saldırılarını değerlendirdi. Rusya’nın, Herson bölgesindeki köylerine gün içinde saldırılar düzenlediğine dikkati çeken Zelensky, bu saldırılarda çocuklar dahil ölenlerin ve yaralıların olduğunu belirtti.Zelenskiy ayrıca, ülkesinin Mıkolayiv, Zaporijya, Donbas ve Harkiv bölgelerine de saldırıların Rusya tarafından düzenlendiği bilgisini paylaştı.
Ukrayna ordusunun bu saldırılara yanıt verdiğini vurgulayan Zelenskiy, “Askerlerimiz her yerde işgalcilerin terörüne karşılık veriyor. Rusya’nın kötülüğünün adil cevabımızı almadığı gün yok.” ifadelerini kullandı.
Zelenskiy, şöyle devam etti: “Yok edilen her kafir, yanan tüm Rus askeri teçhizatı, ateşe verilen onların karargah ve depoları, Kırım Köprüsü’nde çok anlamlı bir duman, tüm bunlar Rusya’nın işlediği hiçbir suçunu yanıtsız bırakmayacağımızın kanıtıdır. Harkiv’den Herson’a kadar ön cephede sonuç elde eden her askerimiz, Ukrayna için adaleti sağlayabilir.”



[ad_2]

Bir yanıt yazın