Pilli: Ayaktan Tanı Merkezi pandemiye ayrıldı – DT Kıbrıs Haber | Kıbrıs Haber
KKTC

Pilli: Ayaktan Tanı Merkezi pandemiye ayrıldı

Pilli: Ayaktan Tanı Merkezi pandemiye ayrıldı


Sağlık Bakanı Ali Pilli, Meclis Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada, KKTC sağlık altyapısının yetersiz olduğunu, COVİD’le bu yetersizliklerin daha da arttığını belirtti ancak gerekli tüm tedbirleri aldıklarını söyledi.

“Şimdilik iyi gidiyor. İyi de gidecek. Çünkü biz çalışıyoruz. 7/24 çalışıyoruz” diyen Bakan Pilli, sıkıntıları çözmek için çaba sarfettiklerini kaydetti.

Pilli, COVİD-19 mücadelesinde yol haritalarının net olduğunu belirterek, halk sağlığı için gerekli her şeyin yapıldığını vurguladı.

Hastanedeki yatak kapasitesini artırmaya çalıştıklarını vurgulayan Pilli, “covidlilere ayırmış olduğumuz yataklar başka servislerin yatakları. Ancak biz her şeyden en iyi şekilde maksimum seviyede yararlanmak zorundayız. Çünkü elimizdeki materyal budur. Eskiden 50 mermimiz vardı şimdi 200. Buna göre hareket ediyoruz. Psikiyatri servisinde 50 yataklı ve 12 yoğun bakımlı bir servis hazırlıyoruz. Göğüs hastalıkları buraya taşınacak” dedi.

Bakan Pilli, bu servisin bayramda hazır olacağını vurguladı.

Bakan Pilli, 28 günde 29 vaka tespit edildiğini belirterek, vakaların tamamının yurtdışı kaynaklı olduğunu, temaslı vakası bulunmadığını kaydetti.

Vakalardan birinin yurtdışından geldiğini, Gönyeli Belediyesi çalışanının ise dünkü vaka olduğunu ve 7 gün içinde temas ettiği herkesin pandemi otelinde karantina altına alındığını kaydeden Pilli, sözkonusu kişinin gittiği özel hastanedeki doktorun tüm tedbirleri alarak bu hastaya baktığını ancak doktorun da karantina otelinde olduğunu söyledi.

Pilli, diğer vakanın ise Yedikonuk’ta Türkiye’de onkoloji tedavisi gören bir hastaya ait olduğunu, evinde kaldığı 1 günde temas ettiği herkesin de karantina otelinde olduğunu kaydetti.

Yurtdışından gelenlerin PCR neticesi çıkıncaya kadar izole olması gerektiğini bir kez daha vurgulayan Bakan Pilli, imzalattırdıkları taahhütnameyi güçlendirdiklerini, otellerin de bu noktada sorumlu olacağını söyledi.

Bakan Pilli, kurallara uymayan 2 kişiye soruşturma başlattıklarını belirterek “bu konuda hiçbir af olmayacak” dedi.

Bakan Pilli, ateşli hastalıklar polikliniğinin yarın itibariyle yeniden açılacağını söyledi.