Tatar: Duyarsız kalmadık, çalışıyoruz

featured
Tatar: Duyarsız kalmadık, çalışıyoruz
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

 

Başbakan Ersin Tatar Meclis Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada, pandeminin tüm dünyayı yorduğunu, ikinci dalgadan bahsedildiğini ifade ederek, “biz kendimizi bunun dışında göremeyiz. Tedbirleri sıklaştırarak bu işi devam ettirmek durumundayız” dedi. Tatar, otele giden müşterinin, evine giden vatandaşın test sonucu gelene kadar kendini izole etmesi gerektiğini, bunu uygulamayanlar için de yasal müeyyide uygulanması için çalışma yürüttüklerini kaydetti. Şu ana kadar 15 binin üzerinde insanın ülkeye girdiğini kaydeden Tatar, vaka sayısının makul düzeyde olduğunu belirterek, sağlık çalışanları ile temas ekibine çalışmaları için teşekkür etti. Türkiye’den gelenlere 7 gün karantinanın söz konusu olmadığını vurgulayan Tatar, ekonomiyi de göz önünde tutmak zorunda olduklarını söyledi. Pandemi hasatnesi konusuna da değinen Başbakan, ayaktan tanının pandemi kliniğine dönüştürülmekte olduğunu anlattı. Tatar, ülkede ağır vakanın bulunmadığını belirterek, “bu işi abartmak doğru değildir. Burada siyaset yapılmaktadır. Duyasız kalmadık. Çalışıyoruz” dedi. Pandemi Hastanesi içinse proje çalışmalarının devam ettiğini kaydeden Tatar, o güne kadarsa 45 yatak kapasiteli pandemi kliniğini hayata geçirmeye çalıştıklarını söyledi. Tatar, “Ülkemizdeki RO değeri Güney Kıbrıs’ın da çoğu avrupanın da altındadır. Bizde RO değeri 0.65’tir. Bilim adamlarından aldığım bilgi şu anda KKTC’de salgın yoktur” dedi.

Güney Kıbrıs’ın ülkesine turist gelmesi için Ağustos ayında PCR’sız İngiltere’ye kapılarını açacağını kaydeden Tatar, İngiltere’den KKTC’ye gelmek isteyenler için de 7 günlük karantinanın kaldırılması için çalıştıklarını söyledi.

Başbakan Tatar, temaslı takibi için aplikasyon uygulaması ile ilgili çalışmaları takip edeceğini kaydetti.

Tatar, İmar Planıyla ilgili eleştirileri de yanıtladı.

4’lü hükümetin hazırladığı imar planı içerisinde UBP kanadının da somut önerilerini sunacağını kaydeden Tatar, “Herkesin daha fazla memnun kalacağı bir plan için çalışıyoruz” dedi.

TL’nin içinde bulunduğu durum nedeniyle kurlarda oluşan dalgalanmanın hayat pahalılığına neden olduğunu hatırlatan Başbakan, oluşan hayat pahalılığının da maaşlara yansıyacağını söyledi.

Tatar, kur hareketlerinin diğer ülkelere göre rekabet edebilirliğe olumlu yansıyacağını kaydetti.

TC ile imzalanan protokoller kapsamında 750 milyon ve 780 milyon TL olmak üzere kaynak geldiğini ifade eden Tatar, ekonomiyi koruyabilmek ve sektörleri korumak için açılım yaptıklarını söyledi.

Tatar, “hem sağlığı hem ekonomiyi denge içinde yürütme bizim görevimizdir” dedi.

Başbakan, şu anda okulların açılmaması gibi bir durumun söz konusu olmadığını da kaydetti.

Maliyenin gelirlerinde de önemli ölçüde artışlar olduğunu belirten Başbakan Tatar, devletin bütün yükümlülüklerini yerine getirecek durumda olduğunu söyledi.

Tatar: Duyarsız kalmadık, çalışıyoruz