Özkurt: Yayınlardaki sorunun giderilmesi için çalışmalar büyük bir özveri ile devam ediyor – DT Kıbrıs Haber | Kıbrıs Haber
KıbrısKKTC

Özkurt: Yayınlardaki sorunun giderilmesi için çalışmalar büyük bir özveri ile devam ediyor




BRTK Müdürü Meryem Özkurt Türksat uydu merkezine uydu aracılığı ile gönderilen yayınlarda meydana gelen arızanın kaynağıyla ilgili açıklamalarda bulundu.

Özkurt açıklamasında;

‘24 Aralık 2020 Perşembe akşamı Lefkoşa Transmisyon Merkezi’nde (LTM) meydana gelen elektrik enerji arızasına bağlı olarak saat 22.30’da LTM transmisyon merkezinden Ankara Gölçük’te bulunan Türksat uydu merkezine uydu aracılığı ile gönderilen yayınlarda aksamalar meydana gelmiştir. 22.30’dan itibaren çalışmalara başlandı, sinyaller Ankara Gölcük’teki Türksat uydu merkezine internet üzerinden gönderilmeye başlanmış ve devam eden Uplink arızası için çalışmalar devam etmektedir..
İnternet üzerinden gönderilen yayınlarda birtakım geçikmeler,mozaiklenemeler, senkron bozuklukları vb gibi hatalar KKTC paketi yayınlarında oluşmaktadır.
Çalışmaların büyük bir özveri ile devam ettiğini ve en kısa zamanda tamamlanacağını kamuoyu ile paylaşır bu vesile ile BRTK ailesi olarak KKTC halkına mutlu huzurlu ve sağlıklı yıllar dilerim.’ dedi