‘8. Engelsiz Bilişim Günleri’ çevrimiçi olarak düzenlendi

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

 

[ad_1]

8. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Engelsiz Bilişim Günleri, Yakın Doğu Üniversitesi Toplumsal Araştırma ve Geliştirme Merkezi ve Türkiye Engelsiz Bilişim Platformu işbirliği ile çevrimiçi olarak düzenlendi.

Türkiye ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nden konusunda uzman çok sayıda Akademisyen, Sivil Toplum Kuruluş Temsilcileri’nin katıldığı etkinlik kapsamında düzenlenen  oturumlarda Türkiye ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde engellilere yönelik yürütülen bilişim teknolojileri ve hizmetleri alanında yapılan mevcut çalışmalar, yasal düzenlemeler, başarılı örnekler ve sorunlar anlatıldı.

Engelsiz Bilişim Günleri 2020’nin açılış konuşmalarını, Türkiye Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı adına Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürü  Dr. Orhan Koç, Manisa Celal Bayar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Ataç,, Yakın Doğu Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Tamer Şanlıdağ, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı Engelliler Komite Başkanı Ahmet Akdeniz, Yakın Doğu Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Zehra Altınay ve Türkiye Engelsiz Bilişim Platformu Koordinatörü ve Manisa Celal Bayar Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. Özhan Kalaç tarafından yapıldı. Etkinlikte, sivil toplum örgütleri, ilgili bakanlık, kurum, kuruluşlar ve üniversitelerin katılımı ile Türkiye ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ndek Engelsiz Bilişim Çalışmaları, Sivil Toplum Örgütlerifaaliyetleri, engelli haklarının izlenmesi ile projeler ve hizmetler ana başlıklarında 4 farklı panel düzenledi.Açılış sonrası yöneticiliklerini Yakın Doğu Üniversitesi Toplumsal Araştırma ve Geliştirme Merkezi Başkanı Prof. Dr. Fahriye Altınay’ın ” Türkiye ve KKTC’de Engelsiz Bilişim Çalışmaları ” Prof. Dr. Hatice Bebiş’in ” Sivil Toplum Örgütleri Faaliyetleri ” ,Prof. Dr. Dudu Özkum’un ” Engelli Haklarının İzlenmesi ” ve Doç Dr. Behçet Öznacar tarafından yönetilen ” Projeler ve Hizmetler ” oturumları yapıldı.

Etkinliğin kapanış oturumunda dinleyicilere ” Türkiye’de Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde Örnek Engelsiz Bilişim Uygulamaları” hakkında bilgilendirmede bulunuldu.

Girne Üniversitesi Rektör t Yardımcısı Prof. Dr. Gökmen Dağlı tarafından yönetilen kapanış oturumunda Maltepe Üniversitesi Öğretim Üyesi ve Türkiye Engelsiz Bilişim Platformu Temsilcisi Prof. Dr. Gonca Telli, Yakın Doğu Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Zehra Altınay, Türkiye Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanlığı ve Engelsiz Beştepe’den Banu Türkuğur Şahin ve Eğitimde Görme Engelliler Derneği Başkanı Emre Daşgın konuşmacı olarak yer aldılar.

8. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Engelsiz Bilişim Günleri, katılımcıların iyi dilek ve temennileri ile sona erdi.

[ad_2]

‘8. Engelsiz Bilişim Günleri’ çevrimiçi olarak düzenlendi