Özersay: Yasa tasarılarıyla ilgili yorumlar derinliği olmayan bir hal aldı

featured
Özersay: Yasa tasarılarıyla ilgili yorumlar derinliği olmayan bir hal aldı
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

 

Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Kudret Özersay Meclis Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada, bu dönemde meclisin çalışmasının yasama faaliyeti için olduğunu, gündeme ilişkin de konuşulabileceğini ancak yapılan tartışmaların siyasi puan toplama gailesiyle yapıldığını belirtti.

Kudret Özersay, bunun yasama faaliyetini engellediğini kaydetti.

Özersay, “Eğer biz olağan dışı bir dönemden geçtiğimiz için yasama faaliyeti devam etsin diye uzlaştıysak bunu yapmalıydık, yasama faaliyeti işlevini yitirmeye başladı. Yasa tasarılarıyla ilgili yorumlar derinliği olmayan bir hal aldı” dedi.

Gündeme ilişkin siyasi partilerin belirlediği kişilerin konuşmasının daha doğru olacağı görüşünü dile getiren Özersay, kürsüden sorulan pek çok şeye cevap verildiğini söyledi.

Özersay, “aldığınız cevaptan memnun olmayabilirsiniz ama hiç cevap verilmemiş gibi davranılmamalı. Öngörülebilirlikle ilgili sıkıntı olduğuna ilişkin eleştiriler yapıyorsunuz. Ama dünyada da bu böyle. Herkes olabildiğince riski azaltmaya çalışıyor” dedi.

Hükümetin aldığı önlemlerin yetersiz bulunabileceğini belirten Özersay, hata ve eksikliklere rağmen sürecin makul düzeyde yönetilebildiğini söyledi.

Kudret Özersay, “şu ana kadar bu süreç yönetilebilmiştir. Bunu teslim etmek lazım. 1-2 vakayı değil genel politikayı konuşmak lazım” dedi.

Güney Kıbrıs’ta uygulanan her yöntemin iyi olduğu anlamına gelmediğini de belirten Özersay, bugüne kadar hükümetin attığı adımları hatırlattı.

Yerel bulaşın olmamasının olmayacağı anlamı taşımadığını kaydeden Özersay, “riski azaltıyoruz ama hiç olmayacağı anlamı taşımaz. Bunu önlemek insanları 14 gün karantinada tutmak mıdır emin değilim” dedi.

Başbakan Yardımcısı, diğer ülkelerde de sağlık kurullarının öneri ve tavsiyelerde bulunduğunu ama hükümetlerin kararları alırken diğer etkenleri de göz önünde bulundurduğunu hatırlattı.

Piyasanın içinde insan hareketinin sağlanması gerektiğini belirten Özersay, bu nedenle test kapasitesini artırıp, risk de alarak uluslararası hareketliliğin artırılmaya çalışıldığını söyledi.

Mağusa-Yeniboğaziçi-İskele İmar planıyla ilgili eleştirileri de yanıtlayan Özersay, şu anda Fasıl 96’nın değil ilk yayımlanan emirnamenin yürürlükte olduğunu söyledi.

Özersay, İmar planının yürürlüğe girmesi için somut öneri beklediklerini kaydetti.

Özersay: Yasa tasarılarıyla ilgili yorumlar derinliği olmayan bir hal aldı