Öğretmenlerimiz, bugün 40. yılını kutlayan bağımsız devletimizi emanet edeceğimiz, gençlerimize de ışık oluyorlar – DT Kıbrıs Haber – DT Kıbrıs Haber | Kıbrıs Haber
Manşet

Öğretmenlerimiz, bugün 40. yılını kutlayan bağımsız devletimizi emanet edeceğimiz, gençlerimize de ışık oluyorlar – DT Kıbrıs Haber

Başbakan Ünal Üstel, 24 Kasım Öğretmenler Günü Nedeniyle mesaj yayımladı

Başbakan Ünal Üstel, mesajında şunları kaydetti;

“Milli mücadele döneminde, hem cephede hem de okulda görev yapan, cumhuriyetimizin ilk yıllarında, devletine bağlı yeni nesiller yetiştirmek için en zor koşullarda büyük bir inançla ve fedakarca çalışan öğretmenlerimiz, bugün 40. yılını kutlayan bağımsız devletimizi emanet edeceğimiz, gençlerimize de ışık oluyorlar.

O günlerin gençleri olan bizleri yetiştirerek bu günlere taşıyan, bugün ise geleceğimizin teminatı yavrularımızı yarınlara hazırlayarak görevlerini en iyi şekilde yerine getiren değerli öğretmenlerimizin bu özel günlerini kutluyorum.

Milli eğitimin bir devletin yaşaması ve yaşatılması noktasında yaşamsal öneme sahip olduğuna yürekten inanan insanlar olarak, eğitimin gelişmesi yönünde üstümüze düşen tüm sorumluluklardan kaçınmayacağımızı bu özel günde bir kez daha vurgulamak istiyorum.

Bu vesile ile Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’e Millet Mektepleri Başöğretmenlik unvanının verilmesi dolayısı ile idrak edilen Öğretmenler Günü’nde tüm öğretmenlerimizi bir kez daha yürekten kutluyor, sevgi ve saygılarımı sunuyor, ebediyete intikal eden bütün öğretmenlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum.”

Bir yanıt yazın