“Öğretmen bizim için kutsaldır” – DT Kıbrıs Haber | Kıbrıs Haber
Manşet

“Öğretmen bizim için kutsaldır”



Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle Lefkoşa Atatürk Kültür Merkezi’nde düzenlenen etkinliğe katıldı.
Cumhurbaşkanı Tatar etkinlikte yaptığı konuşmada, 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü kutladı; Türkiye’de İSİAS Otel’de 6 Şubat depreminde hayatlarını kaybeden tüm öğretmenleri rahmetle anarak, ailelerine, yakınlarına ve öğrencilerine sabır diledi.
Cumhurbaşkanı Tatar, Atatürk ilke ve devrimlerinden ilham alan öğretmenlerin eğitim yanında ülkenin kalkınması ve milli mücadeleye verdikleri önemli katkıya değinerek, her zaman öğretmenlere büyük saygı duyan ve o şekilde yetişen nesillerle mücadelelerini büyük bir titizlik, merhamet, sevda, milli ruh ve mücadele ile yürütmenin bahtiyarlığı içinde olduklarını kaydetti.
Zaman zaman sıkıntılar olabileceğini, bütçelerde farklı değerlendirmelerin de olabileceğini dile getiren Cumhurbaşkanı Tatar, netice itibariyle ülkenin öğretmenlerinin ülkenin istikbali için her zaman sağlıklı nesiller yetiştirmeye çalıştıklarını kaydetti.
“Öğretmenlerimden, Süheyla Hanım’ı, Latife Hanım’ı, Alime Hanım’ı, Mine Hanım’ı, Servet Hanım’ı, Cahit Mehmetçik’i, Bekir Hoca’mı öylesine duygulu bir şekilde anıyorum ki, onların her zaman ellerinden öpmüş, onlara her zaman değer vermiş  biri olarak  hayatım boyunca bu mücadeleyi vermenin mutluluğu ve bahtiyarı içindeyim.” diyen Cumhurbaşkanı Tatar, öğretmenin kendileri için kutsal olduğunu, en büyük değer olduğunu söyledi.
Bugünlerde çeşitli meselelerle bir çatışma kültürü içerisinde olunmasının kendisini üzdüğünü dile getiren Cumhurbaşkanı Tatar, “Bir öğretmenin bize baka baka ‘utanın’ demesi gerçekten beni üzmüştür.” dedi.
Öğretmenin en yüce değer olduğunu söyleyen Cumhurbaşkanı Tatar, öğretmenin topluma yön verecek en akıllı, en bilgili, en olgun insan olduğunu kaydetti.
Her meslek dalının gelip geçeceğini  kaydeden Cumhurbaşkanı Tatar, gönül zenginliği, şefkatle, sevgi ve merhametle milli ve manevi değerlerle gelecekte ülkeye hizmet edecek çok güzel insanlar ve nesiller yetiştirmek için öğretmen olunduğunu kaydetti.
Halkı sağduyuya çağıran Cumhurbaşkanı Tatar, ülkenin ve devletin geldiği ve geleceği yerin belli olduğunu, gideceği yerin de belli olduğuna dikkat çekti.
Cumhurbaşkanı Tatar, bir mücadele verilmesi halinde bu mücadelenin temelinde milli, manevi değerler, örf, adet, gelenekler, kültür ve Türkiye sevgisi ve millete bağlılık olması gerektiğini belirtti.
Ülkenin demokrasisinin en üst düzeyde olduğunu kaydeden Cumhurbaşkanı Tatar, çocukların erken yaşta akıllarını karıştırmak ve çatışma kültürünü göstermenin bir öğretmene yakışmadığını söyledi.
Devletin  bugünlere kolay gelmediğini dile getiren Cumhurbaşkanı Tatar, tüm öğretmenlerin gününü kutladı, hayatını kaybedenlere rahmet diledi.

Konuşmaların ardından meslekte 25 yılını dolduran öğretmenlere plaket verildi.

Bir yanıt yazın