Malya Şehitleri, Aydınköy’de düzenlenen törenle anıldı – DT Kıbrıs Haber – DT Kıbrıs Haber | Kıbrıs Haber
Manşet

Malya Şehitleri, Aydınköy’de düzenlenen törenle anıldı – DT Kıbrıs Haber

Malya Şehitleri Aydınköy’deki Malya Şehitler Anıtı önünde düzenlenen törenle anıldı.

Tören, anıta çelenklerin konulmasıyla başladı.

Ardından saygı duruşunda bulunuldu, saygı atışı yapıldı ve İstiklal Marşı eşliğinde bayraklar göndere çekildi.

Aydınköy İlkokulu Öğretmeni Ahmet Baydar konuşmasında 60 yıl önce Malya halkının Rum saldırılarına karşı mücadele edip şehitler verdiğini anımsatarak, üzerinden uzun yıllar geçse de şehitlerin verdiği kahramanca mücadelenin yeni nesillere örnek olduğunu ifade etti.

Tören şiirlerin okunmasıyla devam etti.

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar da konuşmasında, şehitlere Allah’tan rahmet dileyerek, şehitlerin asla unutulmayacağını ve unutturulmayacağı vurguladı…
Tatar, Kıbrıs’ta mücadelenin hala daha devam ettiğine dikkati çekerek, Kıbrıs’ta bir anlaşma için Kıbrıs Türk halkını Kıbrıs Cumhuriyetine yama edecek, KKTC’yi ortadan kaldıracak ve Anavatan Türkiye ile bağları koparıp eski acılı günlere döndürecek bir zihniyete evet demenin mümkün olmadığını belirtti.

Şehitlere karşı büyük bir sorumlulukları bulunduğunu; şehitlerin, Kıbrıs Türk halkının bu topraklarda barış, huzur ve güvenlik içerisinde yaşayabilmesi için canlarını feda ettiğini kaydeden Cumhurbaşkanı Tatar, Kıbrıs Türk halkının çok acılar çektiğini ve verdiği soylu mücadeleyle Anavatan Türkiye’nin de desteğiyle bugün Doğu Akdeniz’de bağımsız bir Türk devletinin sahibi olduğuna işaret etti.
Cumhurbaşkanı Tatar, Kıbns Türklerinin 1960 yılında kurucu ortağı olduğu cumhuriyetten atılmasıyla yapılan haksızlıkların bugün hala devam ettiğini, Kıbrıs Cumhuriyetinin tüm Kıbrıs’ın hükümetiymiş gibi muamale görerek Kıbrıs Türkü’nün izole edildiğini ve ambargolarla ciddi kısıtlamalara maruz kaldığını söyledi.

Tatar, ‘ bu kısıtlamalarla yolumuza devam ederken, bizim haykırışımız mutlak suretle devletimizin en sonunda , çok uzun sürmez tanınacağı yönündedir’ diye konuşarak, Kıbrıs Türk halkının özgür, bağımsız, tüm kurum kuruluşları ve demokrasisiyle KKTC’yi onurlu bir şekilde yaşatmaya devam edeceğini vurguladı.

‘Davamız birdir tek yürektir, o da Kıbrıs Türkü’nün bağımsız özgür yaşayabilmesini sürdürebilmektir. Bunun devamı için de Anavatan’ın garantörlüğü ve Türk askerinin varlığı da bizler için hayati önem taşımaktadır, bizlerin kırmızı çizgisidir’ diye konuşan Cumhurbaşkanı, BM Kişisel temsilcisine de bu konuda gerekli mesajları ileteceğini ifade etti.

Bir yanıt yazın