Malpraktis Yasası Türkiye’de Kökten Değişim Getiriyor – DT Kıbrıs Haber | Kıbrıs Haber
Sağlık

Malpraktis Yasası Türkiye’de Kökten Değişim Getiriyor



Sağlık Bakanı Koca: Malpraktis Yasası Türkiy… Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Zeytinburnu’nda Malpraktis Yasası’nın başarıyla uygulandığını vurgulayarak, hekimlerin güvence altında olduğunu belirtti. Ayrıca, Zeytinburnu’na yeni 1000 yataklı hastane kazandırılacağını duyurdu.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Yedikule Göğüs Hastalıkları ve Göğüs Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde yaptığı açıklamada, Malpraktis Yasası’nın Türkiye’de sağlık sektöründe köklü bir değişim sağladığını ve Zeytinburnu’na yeni bir sağlık kompleksi kazandırılacağını duyurdu.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Zeytinburnu’ndaki esnaf ziyaretinin ardından Yedikule Göğüs Hastalıkları ve Göğüs Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ni ziyaret etti. Burada hastane yöneticileri ve çalışanlarıyla bir araya geldikten sonra gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Bakan Koca, Malpraktis Yasası ile ilgili konuşarak, “Beyaz reformla birlikte düzenlenen Malpraktis Yasası var. Dünyada benzeri olmayan şekliyle Malpraktis, Türkiye’de kökten çözülüyor. Kasıt olmadıkça sağlık çalışanına veya hekime rücu edilme durumu söz konusu değildir. 1 buçuk yıldan fazla zaman geçti, devam eden davalar dahil olmak üzere bugüne kadar hiçbir hekim arkadaşımıza rücu söz konusu olmadı” dedi.

Özel sektörde çalışan bir hekimin tazminat ödemesiyle ilgili olarak ise, “Malpraktis, bu uygulamadaki başarımızı sürdürmek için son derece önemli bir yasaydı. Bu yasa ile kasıt olmadıkça rücu söz konusu olmayacak. Kamuda çalışan hiç kimsenin bu anlamda kasıt olmadıkça rücu durumu söz konusu olmayacak. Özel sektör ayrı. Kamuyla ilgili güvence sağlanmış durumda” şeklinde konuştu.

Ayrıca, Zeytinburnu’nda yeni bir hastane yapım ihalesine çıktıklarını belirten Bakan Koca, “Var olan hastanenin 300 yataklı hastane ile birlikte sağlık kampüsünde toplam 1000 yataklı eğitim, araştırma hastanesi Zeytinburnu’na kazandırılacak. 2026 yılı sonunda bitirmeyi planladık” ifadelerini kullandı.

Bakan Koca, Zeytinburnu’na yeni bir sağlık kompleksine ihtiyaç olduğunu belirterek, “Var olan alanı sağlık alanı olarak kullanmak istiyoruz. Bu konuyla ilgili Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki’yle görüşeceğiz” dedi.

Açıklamaların ardından Bakan Koca, hastaneden ayrıldı.

“Sağlık Bakanı Koca: Malpraktis Yasası Türkiye’de Kökten Değişim Getiriyor” haberi, 28 Mart 2024 tarihinde yazılmıştır. 28 Mart 2024 tarihinde de güncellenmiştir. Sağlık kategorisi altında bulunan Sağlık Bakanı Koca: Malpraktis Yasası Türkiye’de Kökten Değişim Getiriyor haberi 2024 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Sağlık Bakanı Koca: Malpraktis Yasası Türkiye’de Kökten Değişim Getiriyor 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Sağlık konusunda 28 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Bir yanıt yazın