Lefkoşa’da asayiş ve trafik denetimleri yapıldı – DT Kıbrıs Haber – DT Kıbrıs Haber | Kıbrıs Haber
POLİSİYE

Lefkoşa’da asayiş ve trafik denetimleri yapıldı – DT Kıbrıs Haber

[ad_1]

Lefkoşa Polis Müdürlüğü, sorumluluk alanı içerisinde asayiş ve trafik denetimleri gerçekleştirdi.

Polis Basın Bültenine göre, asayiş denetimleri kapsamında eğlence mekanları, alkollü içki satışı yapılan yerler, gece kulüpleri ve halkın yoğun olarak bulunduğu yerler kontrol edildi.

Kontrollerde, ülkede yasal statüsü olmadığı halde ikamet izinsiz olarak ikamet ettiği tespit edilen toplam 3 kişi ve İkametgahında yapılan aramada, ülkeye ithali yasak olan bir adet tüfek ve 33 adet fişeği kanunsuz olarak tasarruf ettiği tespit edilen 1 kişi tutuklandı.

Kumarhanelerde gerçekleştirilen denetimlerde ise, kumarhaneye girmeleri ve bulunmaları yasak olan toplam 28 kişi tespit edilerek aleyhlerinde yasal işleme gidildi.

Trafik ekipleri tarafından gerçekleştirilen denetimler sonucu, toplam 2 bin 275 araç sürücüsü kontrol edildi ve 139’u yasal hız sınırı üzerinde süratli araç kullanmak, 1’i alkollü içki tesiri altında araç kullanmak, 3’ü sürüş ehliyetsiz ve sigorta kapsamaksızın araç kullanmak, 109’u sürüş esnasında cep telefonu kullanmak, 22’si emniyet kemeri takmadan araç kullanmak, 55’i seyrüsefer ruhsatsız araç kullanmak, 10’u sigortasız araç kullanmak, 6’sı aracın camlarına görüşü engelleyici cam filmi yapıştrmak olmak üzere toplam 455 araç sürücüsü çeşitli trafik suçlarından rapor edilerek aleyhlerinde yasal işlem başlatıldı. 69 araç ise trafikten men edildi.

(EMR/ŞEB)



[ad_2]

Bir yanıt yazın