KTÖS, okul binaları ile ilgili fiziksel çalışma yapılmadığını ileri sürdü – DT Kıbrıs Haber | Kıbrıs Haber
KKTC

KTÖS, okul binaları ile ilgili fiziksel çalışma yapılmadığını ileri sürdü

[ad_1]

Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası Genel Sekreteri Burak Maviş, yaptığı yazılı açıklama ile 2023 – 2024 eğitim öğretim yılına ilişkin açıklamalarda bulundu.
Okulların yaklaşık 2 hafta sonra açılacağını ancak okul binaları ile ilgili henüz fiziksel bir çalışma yapılmadığını iddia eden Maviş, okulların yüzde 78’inin eğitim yılı içerisinde belirli dönemlerde şantiyeye döneceğini ve çocukların konteyner sınıflara razı olmasının isteneceğini ileri sürdü.

Konteyner sınıfların kaç tane olacağı ile ilgili olarak Bakanlığın bilgi paylaşmadığını ifade eden Maviş, okulların bir geçiş planı olması gerektiğini, çocukların güvenliğinin sağlanması, iş güvenliği ve okul sağlığı gibi konularda çalışmalar yapılması gerektiğini ancak, bu konulara da Eğitim Bakanı’nın sorumluluk almadığını, tüm sorunların çözümünü yine öğretmene yıkmaya çalışacağını savundu.

Burak Maviş, iki öğretmen sendikası olarak Başbakanlıkta kurulan komitede sorumluluk aldıklarını ancak, Eğitim Bakanlığı’nın okullar ile oluşturduğu komitede sendikaların olmayışının bir eksiklik olduğunu da söyleyerek, bunun da Eğitim Bakanı’nın öğretmen sendikaları ile sağlıklı bir iletişim kanalı kuramadığını gösterdiğini kaydetti.

[ad_2]

Bir yanıt yazın