KKTC’yi dünyadan koparmaya çalışanlar bunu başaramayacak – DT Kıbrıs Haber – DT Kıbrıs Haber | Kıbrıs Haber
Türkiye

KKTC’yi dünyadan koparmaya çalışanlar bunu başaramayacak – DT Kıbrıs Haber

[ad_1]

Türkiye Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz ile Türkiye Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır KKTC’ye günü birlik ziyaret gerçekleştirdi.

Yılmaz ve heyeti Ercan Havalimanı’nda Başbakan Ünal Üstel, Türkiye’nin Lefkoşa Büyükelçisi Metin Feyzioğlu ile devlet ve hükümet yetkilileri tarafından karşılandı.
Başbakan Ünal Üstel ile Türkiye Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz Ercan Havaalanında ortak basın açıklaması gerçekleştirdi.

Türkiye Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz da konuşmasında, KKTC’de bulunmaktan duyduğu mutluluğu dile getirerek Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’nın selamlarını getirdiğini söyledi.
KKTC’nin önemli bir dönemden geçtiğini vurgulayan Yılmaz, geçen yıl KKTC’nin 40. yılını hep beraber kutladıklarını bu yıl da Barış Harekatı’nın 50. Yılını yine hep beraber kutlayacaklarını belirtti.

KKTC’nin bağımsız egemen bir Devlet olarak yoluna devam ettiğini ve kalkınmasını üst seviyelere çıkarma mücadelesine desteklerini sürdüreceklerini belirten Yılmaz, Dr. Suat Günsel Camii gibi yatırımların öneminin altını çizdi.

Yılmaz, “Bu tür yatırımlar toprağa vurulan mühürlerdir. Bu camii Kıbrıs Türkü’nün neleri başarabileceğinin somut bir göstergesidir. Tarihi gelecek nesillere taşıyacak değerlerdir ve Kıbrıs Türkü’nün KKTC devletine olan güveninin de açık göstergesidir” dedi.

İki ülke arasındaki mali ekonomik ve tüm işbirliği projelerini değerlendireceklerini de kaydeden Yılmaz, KKTC’nin dünyadan koparılmasına izin vermeyeceklerini de vurguladı.
TC Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, “Birileri KKTC’yi dünyadan koparmaya çalışıyor ama bunu başaramayacaklar. Buna izin vermeyeceğiz. Bir kapı kapanırsa başka kapılar açacağız” dedi.



[ad_2]

Bir yanıt yazın