KKTC Alevi Kültür Merkezi “Aşure Lokması” etkinliği düzenledi

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

 

[ad_1]

Alevi Kültür Merkezi’nin geleneksel “Aşure Lokması” etkinliği Cemevi ve Kültür Kompleksi’nde gerçekleştirildi.

Alevi Kültür Merkezi Genel Başkanı Cengiz Demir etkinlikte yaptığı konuşmada, Kerbela’nın nın tarihte yaşanan en büyük katliamlardan biri olduğuna değinerek Kerbela’da can verenleri andı.Cengiz Demir KKTC’de yaşayan Alevilerin sorunlarına da değinerek, bu ülkeyi kendine yurt edinmiş Alevilerin sorunlarına ve ihtiyaçlarına çözüm bulunmasını temenni etti.

Etkinliğe Türkiye’den gelen Pir Hasan Kılavuz Dede de aşure gününün birlikteliği ve kardeşliği simgelediğini ifade etti.Pir Hasan Kılavuz Dede “6 Şubat günü ülkemizde bir Kerbela yaşandı, on binlerce insan toprak altında kaldı bir o kadar da yaralımız oldu” diyerek deprem felaketinde yaşamını yitiren şampiyon melekler ve yaşamını yitiren herkesi rahmetle andı.

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar da konuşmasında “alevi cemaatinin önemli başarılarına şahitlik ediyoruz dedi.Tatar; buradaki inanç ve ibadet özgürlüğünün, kültürel zenginliğin KKTC’nin gelişmesine katkı koyabilmesinin önemine işaret etti.

1974 öncesinde büyük acılar yaşayarak soykırıma uğrayan Kıbrıs Türk Halkının, adadan tamamen göç ettirilmeye çalışıldığını anımsatan Cumhurbaşkanı Tatar, Kıbrıs Türk halkının 1974 barış harekatıyla özgür ve bağımsız bir şekilde bu topraklarda var olduğunu belirtti.Cumhurbaşkanı Tatar, kendi değerleriyle kültürel zenginlikleriyle KKTC’nin laik bir cumhuriyet olduğunu ifade ederek her türlü faaliyette bütün bu değerlere sahip çıkarak huzur mutluluk ve refah içerisinde yaşandığını dile getirdi.

Tatar, devletin ve hükümetin imkanları dahilinde ülkede var olan değerleri gelecek nesillere aktarmak için katkı koymaya devam edeceğini de belirtti.

Cumhurbaşkanı konuşmasında 6 Şubat deprem felaketinde yaşamanı yitirenleri ve şampiyon melekleri de anarak geride kalan herkese sabırlar diledi.

Etkinlikte, konuşmaların yanısıra Zakir Süleyman Şaşkara ve Grup Ezman sahne alarak deyişler okudu, türküler söyledi.

[ad_2]

KKTC Alevi Kültür Merkezi “Aşure Lokması” etkinliği düzenledi

Yorumlar kapalı.